Alexander Sørloth ble klar for Groningen i november og denne uken ble spissen offisielt presentert hos den nederlandske klubben. I den forbindelse bekreftet Groningen også hvor mye de betaler Rosenborg for spissens tjenester. Overgangssummen er 550.000 euro, eller ca. 5,25 millioner kroner. Det er altså lavere enn de 7 millionene flere medier spekulerte i da overgangen ble kjent.

— Vi er kjempeglade for at Alexander kommer hit søndag 3. januar og blir med på trening dagen etter. Vi er også stolte over at vi kan gjøre en slik forsterkning midt i sesongen, sier Groningen-direktør Hans Nijland til klubbens hjemmesider.

Imponerte på nederlandsk

Sørloth, som skal spille med nummer 13 på ryggen i sin nye klubb, imponerte de fremmøtte på pressekonferansen med å si følgende på nederlandsk:

— Jeg håper å score mange mål for Groningen i årene som kommer, sa Sørloth, som allerede har hatt flere timer på språkkurs.

Det er ikke bare Groningen som har blitt imponert av Sørloth, men også omvendt. I forrige uke var 20-åringen på besøk i Groningen og han likte det han fikk se av byen og laget.

— Det er veldig annerledes enn i Trondheim. Det er en mer sovende by og jeg tror folk alltid er våkne her, sier han.

Fikk gåsehud

Sørloth så også to kamper på sin nye hjemmebane og merket at han har lyst til å starte i klubben så tidlig som mulig.

— Førsteinntrykket mitt av laget er fantastisk. Det var en herlig atmosfære på stadion og det ga meg gåsehud, sier Sørloth.

Teknisk direktør i Groningen, Peter Jeltema, er også sikker på at laget vil bli bedre når nordmannen blir spilleklar.

— Vi har hentet en tårnhøy spiss med en duellstyrke som forbedrer laget vårt. Han er en targetspiss og også en investering for fremtiden. Han skal få tid til å vokse her, sier han.