Onsdag kveld spiller Tertnes en av sesongens viktigste kamper, når de møter Byåsen i Trondheim. Etter en svak periode har Tertnes falt ned fra medaljeplassene i eliteserien, og et tap mot Byåsen vil distansere dem ytterligere.

I en slik kamp skulle Tertnes hatt bruk for sin ledestjerne, Stine Skogrand. Hun hinket av banen med ispose på hælen etter oppgjøret mot Skrim Kongsberg søndag.

Fortsatt vet ikke klubben om hun vil bli frisk før toppkampen.

— Vi må nesten bare vente og se. Vi har undersøkt skaden, men vi vet fortsatt ikke om hun blir klar i tide, sier trener Tore Johannessen.

Byåsen, som ligger på annenplass, har nå en luke på to poeng ned til bergenserne på fjerdeplass.

Tatt ut til landslagssamling

Verdensmesteren har hatt problemer med hælen før. Over en lengre periode har hun merket smerter, men aldri så store at de har hindret henne i å trene eller spille kamper.

Mot Skrim måtte hun kaste inn håndkle. Nå risikerer hun å miste flere kamper.

— Man har alltid noen kjenninger her og der. Jeg har hatt en hæl som har vært irriterende en stund, sa Skogrand etter kampen søndag.

Skogrand er også tatt ut til landslagssamling fra 7. til 21. mars, men har fått et stjerne bak navnet sitt i pressemeldingen. Den betyr at hun kun deltar på landslagssamlingen dersom det er blitt klarert med helseteamet i klubb- og landslag.