De norske hopperne var stinne av selvtillit etter lørdagens seier i lagkonkurransen. Og oppturen fortsatte i søndagens individuelle renn i Lahti.

Anders Fannemel ledet etter 1. omgang etter et hopp på 127,5 meter, og han var 3,4 poeng foran østerrikeren Stefan Kraft. Tyske Severin Freund var treer.

Stefan Kraft satte skikkelig press på Fannemel med et annenhopp på fantastiske 133,5 meter. Fannemel mislyktes og landet på 122 meter med dårlig landing. Dermed endte mannen fra Hornindal på 3. plass, også slått av Freund.

Må vente og se

Etter rennet kunne landslagstreneren fortelle at Fannemel fikk store problemer med kneet etter det første hoppet. En sjekk viste at kneet var stabilt, men han hadde store smerter.

– Han tok avgjørelsen selv om å hoppe i finaleomgangen. På grunn av kneet trakk han seg litt i landingen. Men å komme på pallen med et dårlig kne er bra gjennomført. Han klarer nesten ikke å gå, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Stöckl tør ikke å spå om de neste verdenscuprennene blir med eller uten Fannemel.

– Det er vanskelig å si. Vi får vente og se. Jeg tør ikke å si noe nå.

God laginnsats

Anders Bardal var nummer 7 etter første omgang (124,5 meter). Han la på til 125 meter i andre forsøk og endte som nummer 6. Anders Jacobsen oppnådde 121 og 125 meter og ble tredje beste nordmann på 10. plass. Rune Velta endte på plassen bak etter hopp på 119,5 og 128,5 meter. Philip Sjøen ble nummer 29 etter hopp på 113 og 114,5 meter.

Johann Forfang mislyktes totalt (109 meter) og fikk ikke hoppe 2. omgang.

– Vi har fire i topp elleve. Jeg er veldig fornøyd, sier Stöckl.

Søndag kveld går turen til Kuopio. Der er det kvalifisering mandag og et nytt renn tirsdag. Landslagstreneren innrømmer at hopperne ser mer frem til det som skal skje på norsk jord.

– Vi gleder oss til Trondheim (torsdag) og Oslo (lørdag og søndag). Forhåpentlig kan vi fortsette som nå.