VIKERSUND : Anders Fannemel leverte et helt fenomenalt hopp i Vikersund søndag ettermiddag.

Hornindal-hopperen svevde til 251,5 meter i 1. omgang, ny verdensrekord. Fannemel klarte bare 202 meter i 2. omgang, og endte dermed på 2. plass bak tyske Severin Freund som leverte to kjempelange hopp.

Men verdensrekorden, den er det Fannemel som har.

Fanne.jpg

— Det er drømmen dette her, sier en rørt Fannemel.- Jeg fikk til et rimelig strøkent hopp. Jeg fikk skiene under meg og da fløy det. Alt stemte. Da jeg så folk deise ned på kulen, skjønte jeg at jeg hadde en mulighet. Det var gode forhold. Nå koser jeg meg, sier honndølen etter førstehoppet.

Rørt Stöckl

— Det var et veldig bra hopp. Å klare å stå på 251,5 meter er bare helt fantastisk. Bare å gratulere, sier en like rørt landslagstrener Alexander Stöckl.

Johann Forfang sier dette:

— Det er så deilig at han innfrir. Det har vært mye snakk om Fannemel og verdensrekorden, sier han.

Tom Hilde sier kort og godt: - Helt fett. Punktum.

Halvannen meter foran

Dermed er verdensrekorden tilbake hos Norge etter at slovenske Peter Prevc hoppet 250 meter i lørdagens renn. Den gamle rekorden var det Johan Remen Evensen som hadde fra 2011 med 246,5 meter.

Det var store forventninger om lange svev etter Prevc sin verdensrekord på 250 meter. Og forventningene ble ikke mindre etter russeren Dimitrij Vassilijevs hopp på 254 meter i kvalifiseringen. Russeren falt, og dermed gjaldt ikke svevet som ny rekord.

Anders Fannemel fra Hornindal derimot, han sto fjellstøtt!

Freund vant rennet

Fannemel ledet etter første omgang foran Severin Freund. Tyskeren landet på 237,5 meter og var drøye to poeng bak den norske lederen.

Også Andreas Stjernen fikk til et meget bra førstehopp. Han var nummer tre med sitt førstehopp på 230,5 meter. I andrehoppet sviktet Stjernen og landet på 160 meter. Toer etter 1. omgang, Freund, banket til med hele 245 meter før Fannemel skulle ut i sitt andre svev.

Fannemel klarte ikke å følge opp. Han landet på 202 meter. Dermed var det Severin Freund som vant rennet sammenlagt, foran Fannemel og Johann Andre Forfang. Mens sistnevnte naturlig nok var strålende fornøyd med pallplass, deppet Fannemel litt etter andrehoppet.

— Det fungerte ikke. Man får ikke så god tid til å nullstille seg, sier Fannemel.

Fakta: Hopp over 240 meter

  • 251,5 m: Anders Fannemel (Vikersund -15)

  • 250 m: Peter Prevc, Slovenia (Vikersund -15)

  • 246,5 m: Johan Remen Evensen, Norge (Vikersund -11)

  • 245 m: Severin Freund, Tyskland (Vikersund -15)

  • 244 m: Robert Kranjec, Slovenia (Vikersund -12)

  • 243,5 m: Gregor Schlierenzauer, Østerrike (Vikersund -11)

  • 243 m: Rune Velta, Norge (Vikersund -12)

  • 241,5 m: Martin Koch, Østerrike (Vikersund -11)#

  • 240 m: Janne Happonen, Finland (Vikersund -11)#

  • 240 m: Daiki Ito, Japan (Vikersund -12)

  • #ikke lenger aktiv