ST JOHNSTONE-CELTIC 1-2

Ronny Deila har virkelig fått sving på Celtic. Lørdagens 2-1-seier borte mot St. Johnstone var Celtics åttende strake seier.

Stefan Johansen satte inn Celtics andre mål. Dermed fortsatte han der han slapp i 3-0-seieren over Partick Thistle onsdag.

Deilas lag fikk en drømmestart lørdag med scoring etter 36 sekunder ved Leigh Griffiths. Sju minutter ut i 2. omgang satte Johansen inn 2-0 etter målgivende fra Griffiths som headet til nordmannen inne i feltet.

— Vi går alltid på banen for å spille hundre prosent fra første sekund, og vi burde scoret flere mål på de sjansene vi skapte (tidlig i kampen), sa Deila etter kampen.

Johansen har dermed scoret i tre strake kamper for Celtic og synes å være i kalasform foran de viktige kampene mot italienske Inter. Den første av kampene i Europaligaens 16-delsfinale spilles hjemme i Glasgow allerede kommende uke.

St. Johnstone reduserte ved Michael O'Halloran etter 71 minutter, og det ble noen nervøse sluttminutter for Deila og Celtic. Baklengsmålet gjorde slutt på Celtics åtte kamper lange rekke med kamper uten baklengsmål.

Celtic-keeper Craig Gordon vartet opp med et par superredninger i sluttminuttene og berget tre viktige poeng.

— Vi ser på trening hver dag hvor god Gordon er. Han er en strålende keeper, som hjalp oss til seier denne gangen, sa Deila.

— Da vi ledet 2-0, virket det som om vi hadde kontroll på kampen og ville vinne komfortabelt. Da vi slapp inn det ene målet, snudde det kampen og de la press på oss, sa Deila.

– Men jeg er glad for å få de tre poengene. Det er alltid vanskelig å komme hit. De var aggressive, spilte direkte og slo gode dødballer, tilføyde han.

Celtic er også klart for ligacupfinale, og henger med i den andre hjemlige cupen samt Europaligaen.

Med lørdagens borteseier økte Celtic ledelsen i den skotske toppserien til seks poeng. Serietoer Aberdeen spiller søndag.

Ronny Deilas Celtic. Foto: REUTERS/Russell Cheyne