Alexander Kristoffs trener og stefar Stein Ørn har i en årrekke vært tilknyttet Norges Cykleforbund som mesterskapslege. I deler av sykkelmiljøet har det vært diskutert om det er riktig å ha en med så tette bånd til de siste årenes største profil i den innerste landslagskretsen.

Trøbbel i den norske sykkelleiren:

— Min posisjon og stilling må andre vurdere. Dette har jeg gjort i mange år, også når Alexander ikke har vært med. Jeg har en del spesialkompetanse som man går glipp av om jeg ikke er med, sa Ørn da vi mandag snakket med ham om å fortsette som mesterskapslege.

Reagerte i forrige VM

Aftenposten vet at det ble reagert fra forbundshold på at Ørn under forrige VM uttalte seg til pressen om sportslige forhold. Dette var tydelig skjerpet inn under årets VM i Qatar der han kun svarte på medisinske spørsmål.

Nå evaluerer Norges Cykleforbund (NCF) hvilke legetjenester de trenger i fremtiden. Utenom mesterskap har de ikke hatt et eget medisinsk apparat.

Oppdatert deg her:

— Jeg vi presisere at det ikke har noe som helst å gjøre med det personlige forholdet mellom Kristoff og Ørn. Det er mange som har tette forhold til andre utøvere også. Alle er svært godt fornøyd med den jobben Ørn gjør, og han er ingen dyr mann for oss heller, sier generalsekretær Bjørn Sætre i NCF.

Reiser uten lege

— Vi ser nå på mulighetene til å kytte til oss en lege på litt mer permanent basis. Til nå har vi stolt veldig på hver enkelt utøvers fastlege, legger Sætre til.

Når de yngre landslagene gjennom sesongen er ute på konkurranser har de aldri med seg egen lege. Rytterne har ingen fast lege å forholde seg til, noe flere andre forbund har.

— Vil det ikke være naturlig at denne personen også blir lege under VM, slik Ørn har vært de siste årene?

— Jo, det kan man nok si. Men den legen må gjerne bli Stein Ørn om han har tid og kapasitet, svarer generalsekretæren.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport: - 2016 vil stå som et veiskille i norsk idrett: