MALMÖ FF — MOLDE 3-1

MALMÖ: - Absolutt god verdi. Nyttig gjennomkjøring for spillerne, og så er den positive beholdningen det vi leverte i første omgang. 3-5-2-formasjonen satt godt og Malmö skapte knapt en målsjanse før pause. De utliknet riktig nok til 1-1, men på et straffespark som ikke alle var helt enige i. I andre omgang ble det for mange bytter og en helt annen kamp. Vi avsluttet nærmest i 3-4-3-formasjon, med Sander Svendsen og Eirik Hestad som vingbacker – det kommer jo ikke til å skje så ofte, sa Solskjær med et smil.

MFK tok ledelsen etter en snau halvtimes spill og styrte kampen lenge i den første omgangen. Etzaz Hussains presise og harde innlegg fra høyresida endte i mål, og det var ikke lett å se fra tribunenplass om ballen var innom Fredrik Gulbrandsen på veien. – Det var den, jeg var borti ballen, påsto MFK-spissen selv, og da krangler vi ikke på det.

GAMLE KJENTE: Magnus Wolff Eikrem i duell med Etzaz Hussain og Harmeet Singh. Foto: Bildbyrån/Digitalsport

Malmö lå lavt med laget den første halvtimen, det var treningsmomentet Åge Hareide var ute etter foran møtet med Real Madrid tirsdag. Hjemmelaget sleit med å få ballkontroll i MFKs beste periode, men fikk hentet seg inn igjen gjennom et tilsynelatende «billig» straffespark et par minutter før pause. Vegard Forren var i ryggen på Nikola Djurdjic og den tidligere Haugesund-spissen stupte framover. – Han bare kastet seg, han gjorde det bevisst, og dommeren bet på, mente MFK-stopperen, som fikk gult kort på kjøpet fra dommeren. Og som tok dusjen i pausen – men det var avtalt på forhånd. Ei øm skulder gjorde at han var usikker til kampen.

MFK gjorde fem bytter i pausen, Mushaga Bakenga var den ene som kom inn – og trønderen hadde et par feite sjanser til å sende MFK i ledelsen igjen tidlig i andre omgang. Men han fikk ikke dreis på avslutningene, og deretter smuldret egentlig MFK-spillet opp.

Malmö holdt trykket, og fikk positiv effekt av noen av sine bytter utover i andre omgang. Derfor var det lite å si på at Hareides mer robuste «reservelag» snudde til 3-1-seier. Simon Kroon og Erdal Rakip scoret de to siste målene, og i tillegg fikk MFF annullert et fjerde mål for offside.

• Vi lå lavt med hensikt i første omgang, for vi vet at det er slik det blir i Madrid, men egentlig er ikke disse spillerne skapt for det. De har aldri likt det, og ble for passive nå også. Men vi var skarpere i andre omgang, konstaterte Hareide, som dro direkte til treningsleir i Malaga etter kampen.

Dit blir ikke førstekeeper Johan Wiland med, i alle fall ikke foreløpig. Han kolliderte med egen midtstopper i andre omgang og ble fraktet ut av banen på båre – med hjernerystelse.