KATOWICE: Etter tre år i Sønderjyske har Magnus Gullerud gitt beskjed om at han ikke blir med videre.

DIREKTE 18.15: Island — Norge

— De ønsket et tidlig svar, og det kunne jeg ikke gi. Derfor har jeg ikke fornyet kontrakten. Og jeg har jo også lyst til å prøve noe annet, forteller Skarnes-gutten da vi treffer ham på spillerhotelet Novotel i Katowice. Nå har han lyst på et nytt steg i karrièren.

— Bundesliga?

— Det har alltid vært en drøm å spille der, men det er ikke noe som er bestemt ennå. Det er klubber som har vist interesse, og det ligger foreløpig på det nivået. Jeg liker å bruke tid på sånne avgjørelser. Og det er klart at når du er på landslaget og spiller EM, så er det et utstillingsvindu, sier 24-åringen.

Allerede da han gikk fra Elverum for tre år siden ble Gullerud av daværende Elverum-trener Christian Berge anbefalt Bundesliga, men strekspilleren med de sterke forsvarsegenskapene valgte Danmark som en mellomstasjon.

Sultne på å prestere

Det oser prestasjonslyst av håndballgutta. De to siste årene har vært fylt av skuffelser. I forrige EM ble det bare tre kamper før hotellet fikk beskjed om tidlig utsjekking. I fjor ble det tap sammenlagt i to play off-kamper mot middelhavsfarer Østerrike før VM i Qatar.

— Vi føler oss klare. Målet er å slå Island. De slo oss i åpningskampen i forrige EM, men er ingen uoverkommelig motstander, fastslår hedmarkingen, som i den danske ligaen står med 50 mål på 18 kamper.

— Det ble ikke så veldig mange innspill til deg i oppkjøringen i Golden League?

— Nei, det kunne ha vært flere. Det er litt sånn at når du scorer, så får du også flere innspill. Scorer du ikke, så skyter bakspillerne selv, sier Gullerud litt fleipende.

Bjørgvin Gustavsson heter den islandske keeperen som kan få erfare at Gullerud har lært seg å bli en smart avslutter under sine tre år på Jylland.

— Ja, det går bra i avslutningene. Det er litt psykisk det der.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her: