TRONDHEIM (adressa.no): — Det er en tid for alt, så jeg har forståelse for valget. For meg har Anders (Bardal) vært et smykke for hoppsporten. Han har gitt meg så mange store opplevelser, og jeg tror jeg gledet meg like mye over laggullet i Falun som han gjorde, sier Åge Aleksandersen til adressa.no

Han er på vei til Planica for å spille denne helga. Men det blir altså uten Anders Bardal i svevet. 32-åringen fra Steinkjer legger opp, og er i stedet på plass i Slovenia som tilskuer.

Kjente til det før mediene

Anders Bardal var høyt oppe etter det norske gullet i lagkonkurransen i Falun-VM. Her klemmer han Rune Velta. Foto: Rune Petter Ness

Uten at Aleksandersen føler det blir noen nedtur å reise til monsterbakken i helga.Han var nemlig informert om saken før mediene:

— Ja, jeg har visst om det en liten stund, sier han – og vil ikke røpe om det var Bardal selv som følte han måtte si fra selv til rockestjernen han respekterer så mye.

— Ikke tenkt så mye på

En respekt som altså går begge veier. For etter seier i verdenscupen sammenlagt i 2012, VM – gull i 2013 og gull i laghoppingen nå i vinter er ikke Aleksandersen snau i karakteristikken av Bardal:

— Etter min mening er han i lag med de aller største «opp i der». Og da tenker jeg på våre lokale storheter. Toralf Engan. Bjørn Wirkola. Odd Iversen. Roar Strand. Anders er på samme hylla, sier Aleksandersen.

Flere ganger har Aleksandersen tatt inn idrettsprofiler i sangene sine, som Odd Iversen og den finske hopplegenden Janne Ahonen. Daværende RBK-trener Erik Hamrén fikk også et vers i «Et bilde tå’n Ivers» som takk for innsatsen da han trådte av i 2010.

— Men om det blir en sang om Anders Bardal?

— Nei, det har jeg ikke fått tenkt så mye over, smiler Aleksandersen om den saken, som uansett får møtt Bardal i helga:

— Ja, det skal vi. Og det gleder jeg meg til.