Friidrettspresident Tore Hordnes kom med den freskeste uttalelsen etter at Hedda Hynne hadde tatt syvendeplass i finalen, Flip og Henrik Ingebrigsten gull og bronse.

President i Norges Friidrettsforbund, Tore Hordnes. Foto: NTB Scanpix

— Jeg skal spise tre par piggsko om disse tre ikke blir tatt ut til OL. Det brødrene Ingebrigtsen gjorde var helt rått, sier Hordnes, som ikke nevnte noe om hvilken tilberedelsesmetode han foretrekker.Ordene falt mens mens 2. visepresident i NIF, Odddvar Johan Jensen, sto rett ved siden av. Han skal ytre seg om OL-uttaket – og saken er at hverken Hynne, eller Ingebrigtsen-brødrene har vært under de særnorske kravene – Filip heller ikke under det internasjonale. Han har årsbeste på 3.36,21 - kravet er 3.36,20! Derfor må han få invitasjon fra IAAF og IOC.

Ikke absolutte krav fra Olympiatoppen

— Jeg håper at alle tre får «go». Det er en misforståelse at de norske kravene er absolutte. Det Tore (toppidrettssjef Øvrebø) har sagt at de er dynamiske, sier Jensen.

NUMMER SJU: Hedda Hynne under 800 meter-finalen lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Noe mer dynamisk enn Team Ingebrigtsen finnes neppe.— OL? Vi har sluttet å tro noen ting, sier pappa Gjert Ingebrigtsen, som lenge har ment at begge sønnene burde vært uttatt til OL for lenge siden.

Mandag stikker tre medlemmer av Team Ingebrigtsen tilbake til høydetrening i St. Moritz. Der skal de planlegge opplegget frem til friidretten starter i Rio 12. august.