Det er bare å puste lettet ut. Mats Zuccarello er tilbake for fullt etter den voldsomme hodeskaden han fikk for fem måneder siden. I nattens treningskamp mot Boston Bruins var han til tider helt fenomenal.

Zuccarello scoret ett mål og la opp til et annet i New York Rangers' treningskamp torsdag. Gleden over å være tilbake fra hodeskaden overskygget at det ble tap i straffeslag mot Bruins.

— Det er godt å være tilbake og spille en kamp. Det var gøy. Det ville vært gøyere med en seier, men den første kampen er unnagjort, så jeg ser fram til den neste, sa Zuccarello ifølge Rangers-bloggen Blueshirts United.

— Jeg føler fortsatt at jeg mangler litt på besluttsomhet og timing, innrømmet nordmannen.

Ros

«Touchen» var det derimot lite å si på. Zuccarello var sterkt delaktig i at Rangers vendte 0-1 til 2-1 i løpet av den første perioden.

Først noterte han seg for en assist da han satte fart ned høyrekanten og leverte en nydelig backhandpasning til Brady Skjei, som satte inn utligningen. Drøyt fire minutter senere var det Oslo-mannens tur til å score. Fra skrått hold sendte han Rangers i ledelsen på pasning fra Derick Brassard.

— Det var flott å se ham. Ikke bare fordi han er frisk, men fordi han er frisk òg spiller på måten han gjorde. Jeg er sikker på at han er fornøyd med måten han spilte på, og det er lagkameratene hans også. God første kamp for ham, sa Rangers-trener Alain Vigneault om Zuccarello.

Straffescoring

New York-laget tok ledelsen 3-1 mot slutten av annen periode, men det var Bruins som skulle trekke det lengste strået på hjemmeis.

Brandon Carlo og Ryan Spooner scoret før Boston-laget vant i straffeslag. Zuccarello var for øvrig en av to Rangers-spillere som scoret på straffe.

Ikke rart at både Rangers-fansen og New York-journalistene som følge Rangers, var lyriske i sine hyllester i sosiale medier mens kampen pågikk:

— I sin første NHL-kamp siden 24. april, har Zuccarello allerede en scoring og en målgivende pasning, sammen med den mektige ringen han har i lommen sin #hobbit, skriver New York Daily News-journalist Pat Leonard på Twitter.

— Å se Zuccarello storspille i den omgangen, gjør meg deprimert på tanke på hvordan ting kunne ha gått i vår, skriver New York Rangers-blogger Kevin DeLury.

Neste treningskamp for Zuccarello og lagkameratene spilles borte mot New Jersey Devils lørdag. Serieåpningen går borte mot Chicago Blackhawks 7. oktober.