MatsZuccarelloer i New York Rangers-troppen til treningskampen borte mot Boston Bruins natt til fredag norsk tid.

Det er første gang siden nordmannen fikk en puck i hodet i kvartfinalen i Stanley Cup 24. april. I tre dager lå Zucca på sykesengen. Han mistet følelsen i den ene armen, og han mistet taleevnen i flere dager. Ishockey-fremtiden var uviss.

Overfor New York Rangers' hjemmeside snakker Zuccarello om den redselsfulle opplevelsen.

— Umiddelbart tenkte jeg på hvordan livet mitt ville bli. Jeg kunne ikke snakke. Jeg fungerte ikke. Etter hvert ble spørsmålet heller om jeg kunne spille ishockey igjen, forteller han til avisen.

— Legene sa at det ville gå bra. Men det er vanskelig ikke å ha disse tankene når du ligger på sykehuset, fortsetter Zuccarello.

Imponerte på fysisk test

Nå, fem måneder senere, er Zuccarello for fullt på vei tilbake. Trener Alain Vigneault, lagkameratene og New York Rangers-fansen har uttrykt stor glede over å ha ham tilbake på isen.

Han har bare et par uker med istrening bak seg. Likevel leverte han denne uken bedre testresultater sammenlignet med en tilsvarende måling i fjor. Skøyteferdigheter og fysisk form ble testet.

— Jeg følte meg sterk før jeg kom tilbake hit. Jeg har en trener hjemme som hjelper meg, og han sa at jeg så rask ut. Dét er det viktigste: å få styrken tilbake. Så lenge styrken er der vil ishockey-formen komme, sier Zuccarello.

- Stor dag for New York Rangers

New York Rangers har igjen fire treningsmatcher før alvoret starter.

NHL-sesongen innledes borte mot Stanley Cup-mester Chicago Blackhawks onsdag 7. oktober.

Spørsmålet er om hodeskaden vil påvirke Zuccarello når han er tilbake i tøffe NHL-kamper.

— Det er en del av spillet mitt å være modig og gå inn i tøffe dueller. Det er slik jeg spiller, og forhåpentligvis vil jeg fortsette å gjøre det, sier Zuccarello.

Trener Vigneault er klar på at han vil matche Zuccarello forsiktig inn mot sesongen. Han er svært fornøyd med igjen å kunne dra nytte av nordmannens kvaliteter.

— Dette er en stor dag for New York Rangers, uttalte Vigneault da Zuccarello gjorde comeback på trening for New York Rangers.