Barcelonas stjernegalleri klarte ikke å slå «lillebror» Espanyol på bortebane lørdag. Dermed krøp Atlético Madrid forbi med 1-0-seier mot tabelljumbo Levante senere på dagen.

Ghanesiske Thomas Partey (22) ble matchvinner for hjemmelaget Atlético i det 81. minutt. Laget har nå to poeng mer enn Barcelona, men Diego Simeone og co. har én kamp mer spilt enn katalanerne.

– Vi vant en viktig og vanskelig kamp, og vi er glade for å være på tabelltoppen. Vi ønsker å bli bedre hver eneste kamp, sa Atlético-trener Simeone etter kampen, ifølge klubbens egen Twitter-konto.

Barcelonas kamp mot Espanyol endte 0-0, til hjemmefansens store glede. Gjestene var store favoritter før oppgjøret.

– Det er vanskelig å spille mot et lag som gir absolutt alt. Vi forventet en kamp som dette, men Espanyol spilte veldig bra, sa Barcelona-trener Luis Enrique etter kampslutt.

Gir ros

Katalanerne hadde flere store sjanser i oppgjøret, blant annet da Luis Suárez dunket ballen i høyre stolpe fra kloss hold etter hvilen. Lionel Messi hadde også et flott frisparkforsøk som traff metallet, men heller ikke argentineren maktet å score.

Espanyols spillere så svært fornøyde ut da dommeren blåste av oppgjøret.

– Arbeidsmoralen deres var bedre enn vår i det defensive spillet. Espanyol spilte på et veldig høyt nivå, sa Luis Enrique.

Møtes igjen

Barcelonas neste kamp er også mot Espanyol. Lagene møtes i cupen onsdag.

– Vi må prøve å spille med høyere intensitet enn dem da, sa Barcelona-treneren.

Espanyol ligger foreløpig på en 11.-plass i den spanske toppserien.

(©NTB)