Molde — Sogndal 2-1:

Ettersom Strømsgodset avga poeng borte mot Hønefoss lørdag, hadde Molde en ypperlig mulighet hjemme mot Sogndal senere på kvelden. Den benyttet de seg av.

Martin Linnes ordnet Molde-ledelse etter 27 minutter, men gjestenes Tonny Brochmann Christiansen utlignet tre minutter etter hvilen.

I pausen tok Molde-manager Ole Gunnar Solskjær ut Jo Inge Berget. Inn kom Daniel Chima Chukwu. 17 minutter ut i omgangen ga byttet avkastning, da angriperen fikk ballen fra Magnus Stamnestrø. Etter å ha fintet Hannu Patronen svimmel, satte han ballen i mål og sikret tre poeng som kan bli svært viktige i tetkampen mot Strømsgodset.

Det er nå fire poeng som skiller lagene.

Store sjanser

Den første sjansen i lørdagens kamp på Aker Stadion kom etter fem minutter. Debutant Etzas Hussain kom seg ned til dødlinjen og slo 45 grader ut i feltet til Magne Hoseth. Hoseth vendte bort én spiller, før han fikk et litt dårlig touch og satte ballen rett på keeper.

Like etter fikk gjestene en ålreit mulighet, da Vegard Forren slo ballen rett i Malick Mane. Mane fikk med seg ballen og kunne uforstyrret avslutte fra 16-meterstreken. Ballen gikk like til høyre for Ole Söderbergs stolpe.

Sogndal kunne fort tatt ledelsen etter et kvartér, da Tonny Brochmann Christiansen fintet vekk et par mann og forsøkte å skru ballen inn ved Söderbergs lengste stolpe. Svensken fikk imidlertid en hånd på ballen, og slo den til side for mål.

Simonsen i slag

Da 20 minutter var spilt, var det Magne Simonsen sin tur til å prøve seg. Fra 11-12 meters hold skjøt han ballen halvhøyt i retning keepers venstre hjørne, men Nils Kenneth Udjus fikk slått ballen unna.

Etter flere gode muligheter, klaffet det omsider for Molde etter 27 minutter. Simonsen slo en nydelig stikker til Martin Linnes, som fintet vekk en spiller, la ballen til rette og skjøt den til høyre for Udjus med yttersiden av foten. Høyrebackens første scoring for MFK, og en skikkelig perle.

Molde fortsatte å skape sjanser, og etter en drøy halvtime var det Davy Claude Angan sin tur. Spissen ble perfekt servet av Jo Inge Berget, men bommet på ballen da han skulle forlenge den videre i mål.

Superbytte

I kampens 43. minutt fikk hjemmelaget en fin dobbeltsjanse. Angan la først igjen ballen til Berget, som fyrte av fra om lag 16 meter. Udjus måtte gi retur på det harde skuddet, og den headet Simonsen over keeper, men også like over tverrliggeren.

Tre minutter ut i 2. omgang var Forren nær ved å score selvmål etter et Sogndal-frispark ute på høyrekanten. Söderberg slo den så vidt unna, men på returen dukket imidlertid Tonny Brochmann Christiansen opp og dunket ballen i mål til 1-1. Solskjær tok ut Jo Inge Berget og satte inn Daniel Chima Chukwu i pausa. Byttet ga avkastning et lite kvartér senere. Chima fintet bort en Sogndal-forsvarer, satte fart mot mål og plasserte ballen iskaldt til venstre for keeper.

Rødt kort

Angan var nær ved å sende MFK opp i 3-1-ledelse like etter, men skuddet fra 16 meters hold ble reddet av en våken Udjus mellom Sogndal-stengene.

Molde kjørte kampen utover i 2. omgang, og fikk en litt enklere vei til poengene da Eirik Bakke fikk sitt andre gule og ble sendt av banen etter 83 minutter.

Simonsen kunne ha drept spenningen like etter utvisningen, men Moldes nummer 18 banket ballen like utenfor keepers venstre stolpe fra 11-12 meter.

Solskjær brukte alle sine bytter lørdag. Hestad erstattet Stamnestrø etter 75 minutter, mens Børre Steenslid kom inn for Etzaz Hussain etter 90 minutter. Dette var Steenslids første minutter for Molde i eliteserien.