MOLDE 20120804.Eliteserien 2012. Moldes Etzaz Hussain (t.v.) og manager Ole Gunnar Solskjær (bak) under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Sogndal på Aker Stadion i Molde lørdag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Molde — Sogndal 2-1:

Få dager etter at han signerte, fikk 19 år gamle Etzaz Hussain debuten sin i Molde-trøya. Unggutten rakk å vise frem både strålende teknikk, fin pasningsfot og blikk for spillet.

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær var strålende fornøyd med nyervervelsen etter 2-1-seieren mot Sogndal.

- Etzaz kommer til å bli en god fotballspiller. Han er en type som passer måten vår å spille på, han vil ha ballen, er trygg med den i beina og ser gjennombruddspasningene. Han leverte en meget god debut , oppsummerer Solskjær.

Tøff mentalt

Han var ikke overrasket over at 19-åringen gikk rett inn på Moldes midtbane og fungerte umiddelbart.

- Gode spillere gjør det. Jeg kjenner ham så godt at jeg vet en av styrkene hans er mentaliteten. Han er veldig, veldig tøff mentalt og spiller med stor selvtillit. Jeg vil at han skal utfolde seg og vise hva han kan , sier han.

Hussain fikk 90 minutter på Moldes midtbane, før han ble erstattet med en annen debutant - Børre Steenslid. Etter kampen var det en lettet spiller som møtte pressen.

Godt mottatt

— Jeg fikk beskjed om å gå ut på banen og kose meg, og det var nettopp det jeg forsøkte å ha fokus på. Alle nerver gikk bort da jeg kom ut på banen, sier han - og legger til:

- Det var utrolig gøy å spille foran Molde-fansen, og deilig med tre poeng i min første kamp.

Hussain spilte en god kamp mot Sogndal, men understreker at han har mer å gå på. Han tror han kommer til å utvikle seg stort som spiller i Molde, og skryter av klubben han nylig signerte for.

— Jeg har fått et helt fantastisk inntrykk av Molde. Mottakelsen har vært veldig bra, og nettopp derfor følte jeg meg også trygg ute på banen. Spillestilen passer meg utmerket, og jeg er sikker på at jeg kommer til å stortrives her, sier han.

Nærmer seg Godset

Kampen mot Sogndal var på ingen måte en strålende forestilling av Molde, men scoringer av Martin Linnes og Daniel Chima Chukwu sikret tre viktige poeng i tetkampen. Det er nå fire poeng som skiller Molde og Strømsgodset i toppen.

- Vi har tapt noen poeng i det siste, så det var viktig med tre poeng nå. Det kommer til å bli tett og jevnt , sier Solskjær - og legger til:

— Etter første omgang skulle vi ledet med to-tre mål, men så blir det jevnt. Sogndal er alltid farlige på dødballer, og det er farlig å gi dem så mange muligheter, sier han.