Strømøy har holdt med Cardiff siden barndommen og fulgt klubben ned i det ytterste mørke til 4. nivå i det engelske ligasystemet.

En periode var det så lite blest rundt klubben at han måtte ringe til England for å få resultatet til den andre klubben i sitt hjerte utenom Rosenborg.

Gleder hele Trøndelag

Og nettopp RBK-kjærligheten er årsaken til at han finner på å kalle Cardiff-eier Vincent Tans ansettelse av fotballegenden fra Kristiansund dobbelt gledelig.

— Det er jo et rett og slett som et Kinderegg av en ansettelse. Klubben min får en drivende dyktig trener og manager. I tillegg forsvinner han fra erkefienden Molde. Sånt gleder mange trøndere, sier Tore Strømøy til Aftenposten.no. Hadde det ikke vært for at samtalen foregikk over telefon kunne vi sett Strømøy smile bredt.

sz77cffd.jpg

Nesten-kontaktStrømøy hadde vært på sporet av Ole Gunnar Solskjær allerede da det ble klart at den smått eksentriske Cardiff-eieren, Vincent Tan, kom til å kvitte seg med Malky Mackay.

— Han var øverst på ønskelista og jeg har jo truffet Solskjær flere ganger og vet jo at han er kjernekar og en veldig dyktig trener. Det var nære på at jeg ikke tok kontakt og anbefalte ham å ta jobben. Men jeg klarte å dy meg og dette er nok ikke en beslutning jeg kunne ha påvirket uansett, forteller Strømøy til Aftenposten.no.

Strømøy er heller ikke så redd for at eieren Vincent Tan blir fremstilt som skrulling i media. Han tror ikke at det er en idiot som styrer klubben selv om mange vil gi det inntrykket.

— Han er mangemilliardær og du blir neppe det dersom du ikke har noe å fare med. Jeg tror Ole Gunnar Solskjær vet hva han gjør når han nå tar over klubben.

Unngå nedrykk

Det er ikke slik at Tore Strømøy får pokaldrømmer selv om de får en mann som bygde seg legendestatus på Old Trafford i førersetet..

- Det viktigste er fortsatt å unngå nedrykk og å etablere seg i Premier League. Den jobben tror jeg vi har fått rett mann til å gjøre, sier Strømøy.

Tore Strømøy endte opp med Cardiff fordi han ville ha en annen klubb enn alle de andre guttene som vokste opp på Frøya på 70-tallet.

— De holdt med Leeds og Liverpool og Derby. Jeg ville ikke gjøre som alle de andre og ettersom Frøya jo ligger litt utenfor allfarvei fant jeg en klubb som lå litt utenfor allfarvei. I tillegg hadde de et stilig navn og fine drakter, forteller Strømøy om valget i barndommen som stort sett har ført ut i fotball-Englands bakgårder.

Opprykksfesten

En gang har han vært over for å se klubben. Det var ikke en hvilken som helst kamp han da så. Det var opprykkskampen til nivå 2 i 2003. Klubben spilte playoff-finale på Millennium Stadium i hjembyen Cardiff. Det endte med opprykk til liganes andre nivå for første gang på 18 år.

— Det var ikke mange norske Cardiff-tilhengere der, så jeg endte opp nærmest som en kjendissupporter. Ble intervjuet på TV og fikk være med på seiersfest sammen med eieren den gang, Sam Hammam, forteller Strømøy.