Tørum inni Foto: Anders Ruud

Knut Tørum gikk gråtkvalt ut av RBK-døren etter en opprivende avskjed som hovedtrener i fjor høst. Nå samarbeider Knut Tørum igjen med Rosenborg.

Tørum er nå ansatt som leder i firmaet ZXY Sports Tracking som er deleid av Rosenborg. Som sjef i firmaet vil Tørum jobbe med en svært avansert databrikke som skal brukes som et analytisk hjelpemiddel spesielt utviklet for fotball. En brikke han selv var med og testet på sitt RBK som hovedtrener.

— Kjempespennende, jeg gleder meg til å utvikle dette, sier en offensiv Knut Tørum til RBK.no.

— Vi er først i verden med å utvikle akkurat denne brikken. Fra før finnes det kamerabaserte analyser, mens dette er databasert. Vår brikke er så liten at spillerne kan ha det på under kamp, forklarer Tørum entusiastisk.

- Dette gjør det mulig å analysere det hver enkelt spiller gjør gjennom en kamp, og vi kan følge alle spillerne samtidig. Dette er først og fremst et unikt verktøy for trenere og sportslig. Den andre siden er den kommersielle. Vi skal tilrettelegge for TV, og for nettbaserte medier. Det gir uante muligheter for statistikk og analyse, sier Tørum til klubbens nettsider.

— Vi jobber allerede med å få til testkamper der RBK-lag spiller med brikkene. Målet er å få dette systemet inn i Tippeligaen neste år, forteller Tørum til RBK.no.

Selv om avskjeden med Rosenborg var tung og dramatisk, hevder Tørum at han ikke har problemer med å igjen gjøre en innsats for klubben.

— Nei det går greit, vi skiltes som venner, og det blir bare artig å kunne jobbe tett sammen. Det kommer til å bli en helt annen verden på fotballanalyse, og Rosenborg skal bli størst og best på dette, smiler Tørum.