Lørdag startet Manchester United sesongen med en treningskamp mot den mexicanske klubben Club América.

Den engelske storklubben vant 1-0, men leverte en ganske tam forestilling. Da manager Louis van Gaal ble bedt om å forklare den skuffende prestasjonen, dro han inn det engelske boybandet One Direction.

Morgan Schneiderlin (t.h.) scoret i sin første kamp for Manchester United. Foto: NTB Scanpix

Kampen ble nemlig spilt i arenaen CenturyLink Field i Seattle. Det hadde kun gått tre dager siden One Direction hadde spilt på samme stadion, og det var merkbart, mente van Gaal.— Banen var ikke bra. Det var vanskelig. Det første underlaget var kunstig og det hadde gress over det. Banen beveget seg hele tiden. Det er ikke lett, du kan få skader. Det er en stor bekymring. Det var slik forrige sesong mot Real Madrid i Michigan, sa van Gaal ifølge goal.com.

— Det er slik i USA. Disse banene blir brukt til forskjellige ting. Old Trafford (Uniteds hjemmebane, journ. anm.) blir brukt til bare fotball, ikke One Direction-konserter. Her brukes stadionene til underholdsningsting, sier van Gaal.

— Vi kunne ikke spille fotball

Den nederlandske trenerlegenden roste imidlertid anleggene.

— Fasilitetene generelt er fantastiske. De kunne ikke vært bedre. Vi har blitt godt mottatt av Seattle Seahawks og fotballklubben (Seattle Sounders, journ. anm.). Alle er fantastiske. Men vi må spille fotball på en sånn bane. Det kunne vi ikke, og det er viktig.

One Direction er kjent for sine lidenskapelige fans. Her venter hundrevis av ungdommer på konsertstart utenfor Ullevaal Stadion i juni. Foto: NTB SCANPIX

One Direction, som består av kvartetten Niall Horan, Liam Payne, Harry Styles og Louis Tomlinson spilte forøvrig på nasjonalarenaen Ullevaal Stadion da de var i Oslo i juni.Den konserten ble lagt syv dager etter Norges landskamp mot Aserbajdsjan samme sted.

Van Gaal vil nok håpe på en bedre gressmatte når United møter San Jose Earthquakes natt til onsdag. Den kampen spilles i Berkeley, California.