Det fryktes at 23-åringen kan ha pådratt seg en ryggmargsskade. Legene sier at det er for tidlig å komme med en prognose.

Müller ble fløyet med redningshelikopter til sykehuset i Graz. På grunn av dårlig vær måtte siste del av transporten skje med sykebil.

– Utøveren har hele tiden vært ved bevissthet, og han husker hele hoppet. Det første han sa var at han ikke kunne føle beina sine. Ved universitetssykehuset i Graz er det fastslått at han har en alvorlig virvelskade med usikre konsekvenser, sa doktor Ulf Karner til Kleine Zeitung.

Han fortalte at Müller sent onsdag ettermiddag lå på operasjonsbordet.

Flere opplysninger om hopperens helsetilstand skal gis torsdag.

Ifølge orf.at skal et utstyrsproblem ha bidratt til det stygge fallet. I tett snødrev mistet Müller kontrollen og falt ned på 120 meter. Han skal ha mistet den ene støvelen i svevet.

Müller hadde et stygt fall i bakken også i 2010, men den gang kunne han reise seg og gå ut av bakken for egen maskin. Han brakk kragebeinet under trening sommeren 2013 og måtte opereres.

Det var prøvehopperne som fikk teste bakken onsdag. Torsdag skal VM-deltakerne gjennom sine første svev i bakken med trening og kvalifisering. Fredag og lørdag avgjøres den individuelle konkurransen, mens lagkonkurranse står på programmet søndag. (©NTB)