I tillegg til det økonomiske løftet, som gjør at han mer enn tredobler lønnen, har Katjusja gitt signaler om at de i enda større grad enn før vil fortsette å bygge laget rundt sin norske stjerne. Det betyr at alt legges til rette for enda mer Kristoff-jubel i årene som kommer.

  • Målet var hele tiden å bli værende i Katjusja. De har vist at de vil satse på meg og resultatene de siste månedene har vært utrolig bra. Det tok egentlig ikke så lang tid å bli enige med dem om ny kontrakt, sier Kristoff.

27-åringen har nå signert en såkalt intensjonsavtale. Den betyr at Kristoff forplikter seg til å skrive under på en endelig kontrakt med Katjusja ut 2017-sesongen, og innebærer at det russiske laget nå kan jobbe ut mot potensielle sponsorer med tryggheten som ligger i at lagets største stjerne blir med videre.

  • Det er faktisk ikke lov å skrive under på den endelige UCI-kontrakten før til høsten. Men denne avtalen som nå er signert er å betrakte som endelig. Vi er enige om alt. Det eneste som kan velte dette er at laget opphører, forklarer trener Stein Ørn.

Endrer stil

Aftenbladet har tidligere skrevet at Katjusja-eier Igor Makarov vil endre på profilen til sitt hjertebarn før neste sesong. Laget, som akkurat nå framstår som et statlig, russisk sykkelprosjekt, skal bli mer internasjonalt og tenke mer kommersielt.

  • Det er meningen at hele konseptet rundt Katjusja skal forandres, slik at laget fra neste år blir som de andre, kommersielle World Tour-lagene, forklarer Kristoffs agent Joona Laukka.

Han er godt fornøyd med det økonomiske løftet i Kristoffs nye avtale, men ønsker ikke å kommentere hvor mye den er verd.

Ikke Contador-nivå

NRK erfarer at den nye avtalen skal gi Alexander Kristoff så mye som 35 millioner kroner årlig, men overfor sykkelnettstedet Procycling avkrefter hovedpersonen selv at det stemmer.

  • Det høres mye ut. Da tror jeg de bare har funnet på et tall. Jeg blir ikke best betalt i sykkelfeltet, og jeg tjener ikke like mye som Contador, understreker Kristoff – som ikke ønsker å gå mer i detalj på de økonomiske rammene.

Alberto Contadors lønn skal ligge på rundt fire millioner euro i Tinkoff-Saxo-laget.

Aftenbladet har grunn til å tro at Alexander Kristoffs nye toårsavtale vil gi 27-åringen fra Storhaug et sted mellom 15 og 20 millioner kroner årlig – litt avhengig av resultatene han oppnår i de største rittene. Det er et solid hopp fra årslønnen på om lag 5 millioner kroner som han har hatt de siste sesongene.

Verdens mestvinnende

Alexander Kristoff åpnet 2015 med å gå til topps på tre etapper i Tour of Qatar og i én etappe i Tour of Oman og Paris-Nice. Han ble nummer to i klassikeren Milano–Sanremo, før han i løpet av én fantastisk uke i Belgia vant De Panne, Scheldeprijs og sykkelmonumentet Flandern Rundt. Han er den mestvinnende rytteren så langt i 2015, og har kunnet velge og vrake i tilbud fra de fleste lagene i sykkelsirkuset.

— Vi har sondert markedet og sjekket rundt. Men Katjusja har gitt oss frihet. De har trodd på oss og vært ryddige hele tiden. I den nye avtalen ligger det også et løfte om at det vil komme flere hjelperyttere inn. Hele laget skal ikke skreddersys rundt Alexander, men den nye avtalen gir oss muligheten til å håndplukke noen flere ryttere som vil sette ham i en enda bedre posisjon til å lykkes de neste sesongene, forklarer trener Stein Ørn.

Neste ritt for Alexander Kristoff er Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt som sykles 1. mai. Deretter sykler han Tour of Norway og Tour des Fjords i Norge. Det neste store målet er Tour de France, som starter 4. juli.