Mons Ivar Mjelde er ferdig som Start-trener etter sesongen. Det melder klubben selv i en pressemelding.

Nyheten kommer neppe overraskende på dem som følger Start tett. Allerede før sesongstart skrev Fædrelandsvennen at det var trolig at Mjelde skulle gi seg etter sesongen. For kort tid siden solgte han huset på Gimlekollen. Familien til Mjelde har allerede flyttet hjem til Osterøy.

Det har allerede blitt spekulert i hvem som blir Starts neste trener. Tom Nordlie og Steinar Pedersen er trolig to av de heteste kandidatene.

Fire og et halvt år

Mons Ivar Mjelde kom til Start sommeren 2011. Han skrev den gang en avtale på fire og et halvt år. I Starts historie er det bare en hovedtrener som har regjert lenger sammenhengende for Start. Brede Skistad trente Start i fem år fra 1990-1994. — Tiden har gått veldig fort siden jeg kom til Start i 2011. Flere har vært her hele tiden, mange er nye. Det har vært noen utfordringer innimellom, men vi har stått sammen og løst disse. Klubben har tatt noen steg i forhold til å være en enhet – med en felles retning. For å unngå spekulasjoner, så ønsker jeg å formidle at klubben og jeg er kommet til enighet om at fire og et halvt år er forholdsvis lenge som hovedtrener – og at vi derfor skiller lag etter sesongslutt. Det er ingen dramatikk i dette, sier Mons Ivar Mjelde til Starts hjemmesider.

- Mons har gjort en bra jobb

Start-kaptein Gudmundur Kristjansson mener treneren hans har gjort en god jobb med laget.

— Mons har stabilisert Start som en elitserieklubb. Han har gjort en bra jobb med Start, sier Kristjansson til Fædrelandsvennen.

Islendingen tror Mjelde er fokusert på å avslutte sesongen på en best mulig måte.

— Det beste for Mons er om han kan avslutte med stil og skaffe seg en ny jobb, sier Start-kapteinen.

Også Start-spiller og TV2-profil Jesper Mathisen mener Mjelde gir seg i klubben med hevet hode.

— Vi kommer til å savne Mons. Han er et fantastisk flott menneske. Han har vært her i fire år, og det er ingen i garderoben som er lei av ham. Det er kanskje noen som mener han ikke har fått utrettet nok i de årene han har vært her, men ut fra det mannskapet og ressursene han har hatt, mener jeg Mons har gjort en strålende jobb med klubben, sier Mathisen.

- Naturlig med et bytte

Selv om Mathisen er fornøyd med treneren, skjønner han at det er på tide med en utskiftning på trenersiden.

— Når en trener har vært i samme klubb i fire og et halvt år, så er det ofte naturlig med et bytte - det tror jeg er bra for begge parter. Men Mons får topp score av meg og resten av spillergruppen. Det er en person vi har blitt veldig glad i, så vi ønsker Mons all mulig lykke til på veien videre, sier Mathisen, og legger til:

— Det laget som ansetter Mons får en bra person, og en god og flink trener.