Produksjonsselskapet overleverte videoen som angivelig skal vise hendelsen mellom Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos til UEFA – før den så ble slettet fra deres servere.

– Når vi er på sånne type oppdrag, gjør vi det på vegne av en oppdragsgiver, med visse protokoller vi skal følge. Vi leverte over til UEFA, og så sletter vi alt hos oss, siden TV-bussen går på nye oppdrag, sier salgssjef Terje Røijen-Hammer i produksjonsselskapet NEP til VG.

Politiadvokat Trond Lakselvhaug i Nordland politidistrikt sier til Dagbladet tirsdag formiddag at de har fått videoen.

– Glimt har fått den fra UEFA som saksdokumentasjon. Da vi oppdaget det, så tok vi kontakt med Glimt og fikk videoen for en halvtime, tre kvarter siden, sier Lakselvhaug til VG klokken 12.35 tirsdag.

Han sier de har fått flere videoer fra UEFA, blant annet en redigert utgave med piler og tekst, samt en uredigert råfil av hendsen. Opptaket er flere minutter langt og viser spilertunnelen både før, under og etter hendelsen.

– Vi ønsker ikke å gi inn på noen detaljer av selve hendelsen, sier Lakselvhaug – og sier de ikke vil utlevere videoen før etterforskningen er over.

Politiet etterforsker saken videre, men tror ikke det blir noen konklusjon før kampen mot Roma torsdag.

– Det er jo flere av de vi vil snakke med som er i Roma nå, så det blir nok først aktuelt å snakke med de etter kampen. Etter hvert må vi ta stilling til om vi vil avhøre noen fra Roma også, men det er mer tidkrevende.

Også daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, sier at de fikk tilsendt videoen som en del av bevismaterialet etter at Knutsen ble suspendert mandag.

Videoen er sentral ettersom den ifølge Bodø/Glimt skal bevise Knutsens uskyld i basketaket etter kampen torsdag forrige uke.

Ifølge Knutsen ble han provosert gjennom hele kampen av Romas keepertrener Santos, og konfrontasjonen eskalerte i spillertunellen etter kampen. Santos skal ifølge Glimt ha tatt kvelertak på Knutsen, hvorpå han forsvarte seg med å legge Roma-treneren i bakken.

Alt fanget på kamera, ifølge Bodø/Glimt.

– Vi har hverken publiserings- eller delingsmulighet. Vi leverer det vi har til oppdragsgiver, så får de ta det videre, sier Røijen-Hammer, og sier de også skal produsere torsdagens returkamp.

Glimt har anket Knutsens midlertidige suspensjon, og daglig leder Frode Thomassen spøkte overfor VG mandag at UEFA ikke kan ha sett videoen.

– Vi vil argumentere godt og tungt for at dommen ikke kan bli stående. Vi har en sterk forventning om at når vi får belyst saken og snakket med UEFA, så vil vi få endret kjennelsen. Det forventer vi egentlig, sa Thomassen til VG.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) besluttet mandag kveld at både Knutsen og Santos er midlertidig suspendert i påvente av en endelig avgjørelse. Glimt kaller avgjørelsen «sjokkerende» og anmodet sterkt om at videoen av hendelsen offentliggjøres.

– Vi har sendt alt materiale til UEFA. Prosedyren er at vi tanker ut (sletter) materialet av våre servere når det ferskproduserte er levert. Produksjonsbussen har nye oppdrag dagen etter match. Kontaktpunktet for videoen er presseavdelingen hos UEFA, sier managing director i NEP, Morten Aass, til VG.

VG var i kontakt med UEFA mandag ettermiddag. De ville hverken bekrefte eller avkrefte at de var i besittelse av videoen på grunn av pågående etterforskning, og henviste til pressemeldingen som bekreftet den midlertidige suspensjonen av Knutsen og Santos.

Glimt leder 2-1 etter den første kampen.