– Det er utrolig hvor latterlig VAR har blitt. Ikke bare med alle feilene de gjør, men det suger gleden ut av spillet, mener fotballegenden Gary Lineker.

Lekkert forarbeid fra Paul Pogba sendte Edinson Cavani gjennom – og han satte ballen forbi Hugo Lloris i Spurs-buret.

Scott McTominay hadde imidlertid en hånd i ansiktet på Heung-min Son, som gjorde det meste ut av situasjonen. Minutter senere satte sørkoreaneren selv inn kampens første tellende mål.

– Hvis det er en klar og åpenbar feil, så er det en klar feil at han blir bedt om å se på det. Det var et helt fint mål, sier Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær til Sky Sports etter kampen.

– Fjern VAR, det er en fullstendig katastrofe! En Burnley-spiller volleysparket Longstaff i ansiktet tidligere og det var ingenting, så skjer dette, skriver tidligere Manchester United-midtstopper Rio Ferdinand på Twitter.

Han sikter til en situasjon fra kampen mellom Burnley og Newcastle lørdag, hvor Burnley-stopper James Tarkowski sparket en motstander i ansiktet i forsøket på å klarere ballen.

– Det McTominay gjør der skjer 30 ganger i løpet av en kamp uten at det blir frispark, men fordi det blir mål så blir det frispark. Jeg lurer på hva Paul Gascoigne eller Bryan Robson synes om dette, spør Jan Åge Fjørtoft.

I Sky Sports’ studio var Gary Neville, Micah Richards, Jamie Redknapp og Roy Keane samstemte i at det var feil å annullere scoringen.

– Det er pinlig. Dette er ikke fotball lenger, mener tidligere Manchester City-spiller Micah Richards.

foto
RASTE: Bruno Fernandes og Edinson Cavani var ikke fornøyde med dommeren i en annen situasjon hvor uruguayaneren fikk gult kort. Foto: ADRIAN DENNIS / X01348

Arsenal-legenden Ian Wright var på besøk på i TV 2s studio og hadde samme konklusjon.

– Dette er latterlig. Dette er hvorfor VAR ødelegger fotballen, mener Wright.

Den tidligere angrepsspilleren mener at McTominays forseelse ikke var i nærheten av nok til å annullere scoringen. Han pekte blant annet på at skotten ikke kunne ha noe oversikt over hvor Heung-min Son plasserte seg, og at touchen ikke var nok til at det burde være frispark.

– De har tatt fryktelige avgjørelser hele sesongen. Denne er også latterlig, sier Wright, som kaller det en «mikroavgjørelse».

Tidligere dommer Svein-Erik Edvartsen mener imidlertid at det var korrekt å annullere scoringen.

– Klart frispark i forkant. Ikke gult kort fordi Manchester United-spilleren brukte armen på en uforsiktig måte og ikke hensynsløs. Alt rett her, skriver Edvartsen på Twitter.

PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) sier i en uttalelse at «armen til McTominay ikke var en naturlig del av løpebevegelsen hans» og at det var «uforsiktig».

– Jeg synes vi var uheldige fordi Pogba kanskje burde hatt rødt kort for en albue på Serge Aurier. Så hvis du skal snakke om VAR, må du kanskje gå dypere enn det, sier José Mourinho.

Denne helgen har flere hårfine offsideavgjørelser skapt mye frustrasjon i Premier League. Tidligere Liverpool- og Manchester United-spiller Michael Owen støtter Wright.

– Orker ikke dette. Å annullere så mange mål for så små forseelser er veldig bekymringsfullt. Og så scorer Spurs noen øyeblikk senere, skriver Owen på Twitter.

Til slutt var det imidlertid United som vant etter scoringer av Fred, Cavani og Greenwood.