Drøyt ti minutter før slutt pisket innbytter Mason Greenwood inn et millimeterpresist innlegg på pannebrasken til Edinson Cavani, som kastet seg frem og headet ballen i mål.

– Det han leverer i dag ... Vi som klubb har savnet dette i flere år. Vi har ikke hatt en sånn type spiss på lang, lang tid, sier Ole Gunnar Solskjær om Cavani.

Uruguayaneren jublet hemningsløst og sikret alle tre poengene i en runde hvor både Leicester og Manchester City har tapt sine kamper.

Cavani fikk smaken på scoring allerede i første omgang, men målet ble annullert på grunn av en forseelse i forkant. Det fikk flere eksperter til å rase.

Se situasjonen her:

Isteden fikk Heung-min Son æren av å sende Tottenham i føringen.

Etter pause utlignet Fred for Manchester United, og på tampen satte Cavani inn målet som langt på vei sikret seieren.

Begge lag hadde sine muligheter til å score flere mål enn de tre som ble scoret. Nærmest var Tottenham kanskje da Edinson Cavani holdt på å heade inn 2–2, men ballen smalt i tverrliggeren bak Dean Henderson.

Nærmere kom ikke Spurs, og tampen satte Mason Greenwood selv kronen på det hele med å smelle inn 3–1 med høyrefoten etter å ha fintet Sergio Reguilón i pølseboden med en overstegsfinte.

– Min mening er at vi ikke fortjente dette resultatet i det hele tatt, men vi tapte mot et veldig bra lag, sier Tottenham-manager José Mourinho.

Manchester United har nå gått 23 bortekamper på rad uten å tape i ligaen.

Dersom Ole Gunnar Solskjærs menn vinner hengekampen de har til gode er de åtte poeng bak Manchester City med seks kamper igjen å spille.

Topp fire-konkurrentene har like mange kamper spilt som United. Det er nå syv, åtte og ni poeng ned til Leicester, West Ham og Chelsea på plassene bak.

For Tottenham ser det ikke spesielt lyst ut med tanke på topp fire-plasseringene som gir Champions League-spill neste sesong.

José Mourinhos menn har bare tatt fire poeng på de fire siste ligakampene.