ALFHEIM: Nyansatt hovedtrener Bård Flovik og sportssjef Svein-Morten Johansen har flere ting de må finne en løsning på i høst.

Ikke nok med at laget står i fare for å rykke ned til 1.-divisjon – nesten halve stallen står foreløpig uten kontrakt etter 2015-sesongen: Remi Johansen, Hans Norbye, Benny Lekström, Marin Orsulic, Lars-Gunnar Johnsen, Jonas Johansen, Thomas Kind Bendiksen, Zdenek Ondrasek, Morten Moldskred og Pål Vestly Heigre.

Klubbens nye hovedtrener Bård Flovik varsler at han ønsker avklaring rundt flere av spillernes situasjon — før sesongslutt:

– Ja, det har jeg. Det er viktig at vi som klubb kommer i dialog med dem. Vi må være i en nær og tett dialog med dem. Konklusjonene får komme etter hvert, sier Flovik.

Sportssjef Svein-Morten Johansen samstemmer i at klubben vil ha avklaringer rundt flere spillere før sesongslutt:

– Det kommer vi til å gjøre. Det er jeg 100 prosent sikker på. Vi har en plan på det nå som vi jobber etter, sier Johansen.

Stille rundt Remi

Om Remi Johansen, som er med i klubbens kapteinsteam og er lengstværende i klubben siden 2008, er både Johansen og Flovik tydelig på ønsket om nye kontraktssamtaler. I vår brøt forhandlinger mellom partene.

– Jeg kan i hvert fall bebude en samtale med Remi. Så får vi se hva utfallet blir. Utover det har jeg ikke lyst til å gå inn på hvert enkelt case, sier Svein-Morten Johansen.

– Det er klart vi skal ha en dialog med han. Han er på utgående kontrakt og i kapteinsteamet. Men han brøt forhandlingene sist runde, påpeker Flovik.

Visekapteinen sier følgende om sin egen situasjon:

– Jeg har ikke noen nye tanker siden sist dere spurte. Kjennes det riktig, så blir det mer. Hvis ikke, blir det noe annet. Vi får bare se.

– TIL har jo en spesiell plass for meg. Vi får se, legger Johansen til.

Han kan i teorien forhandle med andre klubber og signere en prekontrakt med virkning fra 1. januar 2016. – Noen som har banket på døra?

– Ikke som jeg vet. Jeg vil tro at om noen har banket veldig hardt, så hadde jeg sikkert fått vite det også. Jeg tar dette med ro, så får vi se hva det blir til, svarer Johansen.

– Blir det en avgjørelse etter sesongslutt eller før det?

– Helt ærlig: Jeg vet ikke.

Nye år for veteran?

Superveteran Morten Moldskred (35) har i år fått spilletid i en ny rolle som back. 35-åringen har tidligere varslet at han gjerne spiller flere år på toppnivå.

– Morten er en artig spiller som kan betjene alle rollene. Spiss, indreløper, backrolle. Det er en solid spiller det.

– En spiller du ønsker å forlenge med?

– Det spekulerer jeg ikke i, sier Bård Flovik.

Ulykkesfuglen Lars-Gunnar Johnsen har fått ødelagt sesongen på grunn av skade.

– Lars-Gunnar har jeg snakket om nå nettopp. Vi er enige om at han må bli frisk. Så får vi se når det blir, og hvordan hans situasjon er da, sier Bård Flovik.