— Hovedfokuset vårt er å redde plassen, og da må klubbens beste gå foran enkeltnavn, sier pressetalsmann i Menigheden, Rolf Eivind Berntsen, til fvn.no.

Onsdag kveld bekreftet sports- og mediadirektør Svein Mathisen at AIK-reserven Bernt Hulsker er i dialog med Start om en avtale ut sesongen.

Upopulær

På Menighedens eget debattforum og her på våre fotballsider er meningene mildt sagt delte om 29-åringens kandidatur.

Hulsker beskyldes for å falle lett, opptre usympatisk og i tillegg være for dårlig for Start. Og moldenseren har definitivt en historie utenom det vanlige fra norske fotballbaner. Blant annet hisset han på seg hele Ålesund by da han uttalte han at kamper mot erkefienden var "seks lette poeng", han ble beskyldt for å bruke albuen heftig, han medvirket sterkt til at Raoul Koakou pådro seg tre røde kort og ble kritisert for å ha slått både Peter Werni og en motstander i 3. divisjon som Vålerenga-spiller. Han ble også utestengt fra en Molde-kamp etter å ha drukket alkohol .

Før 2005-sesongen ble han utpekt til eltieseriens mest forhatte spiller av motstandersupporterne.

— Vi har ikke noe supportermessig spesielt forhold til Hulsker. Han har mest vært en spillertype som har skapt mye rabalder rundt seg, men ikke i kamper mot Start, sier Berntsen.

Etter Stabæk-kampen medga Starts styreformann Erik Solér at det var tøft å finne en spiss som ville være andrevalg. Men nå ser det ut til at klubben endelig kan ha lykkes i spissjakten.

- God nok på sitt beste

Rolf Eivind Berntsen mener den tøffe konkurransen gjør at folk ikke skal klage når Start endelig bringer fram et navn.

— Hulsker er en mann man kan si mange ord om, på godt og vondt. Men vi må erkjenne at i den situasjonen klubben er i, gjelder det å finne folk som kan redde plassen. Husk at det er begrenset hva som er tilgjengelig, sier Berntsen.

- Er Hulsker en fullverdig cover Ole Martin Årst?

— På sitt beste er han det. Han kjenner norsk fotball, har spilt 4-3-3 og er bedre enn våre egne alternativer. I bunn og grunn må vi nesten være fornøyd bare vi får en spiss. Hulsker er også bedre enn de vi har i bakhånd selv. Vålerenga har også letet lenge uten å finne noen, så det viser at det er vanskelig, sier Berntsen.

Fvn.no har ikke lyktes i å komme i kontakt med Bernt Hulsker.