— Det var forferdelig vondt forrige søndag (tapte 1-2 hjemme mot Odd), og jeg hadde håpet og trodd vi skulle revansjere det her. Vi fikk selvfølgelig en revansj mot Glimt i cupen, men vi er langt fra fornøyd med det vi har prestert i de siste to kampene, sier André Hansen til adressa.no.

Rosenborg-keeperen satt på benken og så målvaktkollega Adam Larsen Kwarasey plukke to baller ut av eget nett da Strømsgodset slo RBK 2-0 på Marienlyst søndag kveld.

— Fem prosent unna

Dét etter en førsteomgang som var rimelig bra sett med Rosenborg-øyne, og en andreomgang langt under pari.

— Vi er liksom fem prosent unna på alle mulige plan, i alle faser av spillet. Vi er i duell, men vinner den ikke. Løper ved siden av i stedet for å takle. Vi er ikke griske nok i egen boks eller i motstandernes boks. Da blir det vanskelig å vinne kamper, sier Hansen.

— Jeg håper og tror det er lenge til vi taper to på rad igjen. Vi er ikke akkurat stolte av det vi har prestert de to siste kampene, sier han.

Før de to siste tapene ble det uavgjort borte mot Sarpsborg. Nå mener Hansen det må mobiliseres til siste seriekamp – hjemme mot Bodø/Glimt om en uke.

Vrient å gi alt

Samtidig sier han at det kan være vanskelig å motivere seg til å ta ut de «aller siste prosentene» som må til for å være på toppnivå, i og med at seriegullet er sikret for lenge siden.

— Det er ikke til å legge skjul på at det sikkert er vrient, det at man skal gå inn med bein, nese og alt du har, når du vet det er lenge siden det ble fikset. Men det går på stolthet. Vi har på oss drakten, representerer klubben og har lyst til å vise oss frem hver gang. Jeg må si at det svir ordentlig, både forrige søndag og ikke minst nå. Det betyr mye for stoltheten, sier Hansen.

Holmar Eyjolfsson er ikke med på at motivasjonen skal være et problem.

— Jeg kan bare svare for meg, men jeg er like motivert for disse kampene som for de vi har spilt tidligere. Vi er Rosenborg, vi vil vinne alle kamper. Det burde være nok motivasjon for oss, sier han.

Vil unngå antiklimaks festkvelden

Pål André Helland trekker også frem RBK-drakten som grunn god nok til å spille med hjertet utenpå trøyen. Han er enig med Hansen i at to serietap på rappen svir noe voldsomt, selv om seieren i semifinalen i cupen veier opp for mye.

— Nå har vi igjen to kamper, og de er så viktige å vinne. Vi kan ikke avslutte serien med tre tap. Vi skal få seriegullet på søndag, og om vi ikke vinner er det et voldsomt antiklimaks, sier han.