Vi trenger minst en seier i de resterende fem kampene for å være trygge , sier Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune.

Start ligger på plassen under både nedrykkstreken og Fredrikstad med sine 21 poeng. Fredrikstad har 28. Aunes menn møter Start og Aalesund hjemme, og Rosenborg, Vålerenga og Lillestrøm i de gjenstående kampene.

For at Start skal ta oss igjen må de vinne minst tre av sine kamper, samtidig som vi må tape alle våre. Mye kan avgjøres når vi møter dem på hjemmebane i neste kamp. Vi har også vunnet mot Vålerenga og Rosenborg i tidligere møter, og jeg ser ikke bort ifra at vi kan gjøre det igjen. Så jeg føler meg ganske trygg på at vi holder oss , sier Aune.

- Ligaens beste hjemmelag

Fredrikstad-treneren er videre smått misfornøyd med måten FK Haugesund fikk sine scoringer på.

På i hvert fall to av deres scoringer henger vi ikke med, verken i markeringen eller posisjoneringen vår. Det blir vi straffet for mot så gode lag som FK Haugesund. Samtidig viser de mye av det som gjør dem dem til ligaens beste hjemmelag , roser Aune.

Treneren la om til tre bak i deler av andreomgangen i kveld i sin jakt på nok en utligning.

Det var en rotete første omgang, samtidig som vi til tider er gode, og klarer å snu til 2-1 etter å ha kommet bakpå. Mot slutten av kampen synes jeg vi fortjener en utligning da vi har 3-4 store muligheter som vi bør sette , sier Fredrikstad-treneren.

Nok en mandagskamp

Fredrikstads kamp mot Vålerenga i serierunde 28 ble tidligere denne uken flyttet til mandag 31. oktober, noe som blir Fredrikstads syvende mandagskamp denne sesongen. Plankehaugen fortalte til NRK Østfold for noen dager siden at supporterklubben boikotter lagets bortekamp ved ikke organisere noe fellestransport til møtet med Vålerenga.

Det er jo alltid hyggelig med fans også på bortekampene våre, men jeg vil ikke kritisere våre supportere for deres valg rundt denne saken , sier Aune.