Fredrikstads Borges kom til kampens første mulighet etter fire minutter. Skuddet fra den ettertraktede angriperen gikk imidlertid like over.

Rett etter var hjemmelaget svært nære ved å gå i ledelsen. Daniel Bamberg slo en hard innoverskrudd corner fra venstre og Trygve Nygaard stupheadet, men Fredrikstads Askar fikk stoppet ballen på strekken.

Statistikksenter Eliteserien:

Hjemmelaget i føringen

Etter 11 minutter gikk FK Haugesund opp i ledelsen etter fint forarbeid av Våge Nilsen. Venstrebacken utfordret på venstrekanten, slo tunell på en Fredrikstad-spiller og slo 45 grader ut til Søderlund som beinet ballen i mål fra kloss hold.

Hjemmelaget hadde det meste av initiativet de første 20 minuttene på Haugesund stadion. Etter dem kom derimot Fredrikstad noe mer med i kampen, anført av en frisk Mads Hansen på gjestenes venstrekant.

Gavmilde FK Haugesund

Like før kampen var en halv time gammel utlignet gjestene da FK Haugesunds Anyora roter det til inne i egen 16-meter. Celso Borges takket, bukket, og snappet ballen og kunne spille til Tarik Elyounoussi som sto alene foran FKH-målet og som enkelt satte inn sitt 12. mål for sesongen.

Og vertene fortsatte med å være i det gavmilde hjørnet. Denne gang var det Chris Pozniak som regelrett gav ballen til gjestene på egen banehalvdel. Borges spilte tilbake til innbytter Ophaug, som fant Etzaz Hussain foran mål. Høyrekanten headet innlegget enkelt forbi Kristiansen, og sendte laget fra plankebyen i ledelsen i det 35. minutt.

Sju minutter senere stemte det imidlertid bedre for haugesunderne. Etter fine kombinasjoner inne i gjestenes 16-meter fikk etter hvert Daniel Bamberg god tid på å stille inn siktet fra rundt 20 meters hold, og plasserte ballen nede i hjørnet og til 2-2. FK Haugesund avsluttet førsteomgangen med en liten kanonade mot gjestenes mål. Etter vært havnet ballen ute hos Andreassen som fra skrått holdt brente av mot Fredrikstad-keeper Masalin, men sisteskansen fikk slengt opp ei hand og reddet mesterlig.

Måltyv Djurdjic

FK Haugesund startet der de slapp i forrige omgang, og var svært nære ved å score sitt tredje etter bare to minutters spill etter hvilen. Søderlund fant spissmakker Djurdjic like foran mål, men serberen sparket hull i luften og bommet på ballen.

Men hjemmepublikummet trengte ikke vente lengre enn et par minutter før de igjen kunne strekke armene i været. Etter et massivt press fra vertene fikk Chris Pozniak avsluttet fra 15-16 meter. Fredrikstad-keeper Masalin fikk hendene på skuddet fra canadieren, men en våken Djurdjic var kjapt på returen og pirket ballen i mål fra kloss hold.

Noen minutter senere er de samme publikumerne på beina og roper på straffe da Bamberg gikk i bakken i en duell med en Fredrikstad-spiller. Tv-bildene viser imidlertid at dommer Tore Hansen gjorde rett da han vinket spillet videre.

Kjempesjanser for begge lag

Etter 65 minutter spilte Borges igjennom til Elyounoussi, Spissen prøvde å lobbe over FK Haugesund-keeperen, men Kristiansen var med på notene og fanger ballen enkelt.

Bare to minutter etter var det Alexander Søderlunds tur til å brenne en gyllen mulighet i andre enden. Lysluggen ble fint frispilt av Djurdjic, men Søderlund ble noe utålmodig i avslutningsøyeblikket og blåste ballen høyt over fra 15 meter.

Etter Søderlunds kjempesjanse tok gjestene over mer av ballinnehavet, uten å produsere de store farlighetene. Men etter 87 minutter headet imidlertid Ruud Tveter i tverliggeren for gjestene på et innlegg fra Simen Rafn. Minuttet etter fikk Borges muligheten til å utligne for gjestene da Fredrikstad fikk tildelt frispark fra 25 meter, men costaricanerens forsøk endte rett i klypene på FK Haugesunds keeper.

Idet ordinærtid er ute kom Elyounoussi alene mot keeper Kristiansen, men sisteskansen reddet mesterlig på avslutningen fra Fredrikstads toppscorer.

Like før dommer Hansen blåste av den fartsfylte kampen etter fem tilleggsminutter fikk også FK Haugesunds innbytter Erik Mæland sjansen fra 10-12 meter, men forsøket gikk i treverket og over.