LILLEHAMMER – STAVANGER OILERS 2-1 (2-0, 0-0, 0-1)

Kristins Hall (Aftenbladet): På tross av klart flest sjanser – og et voldsomt trykk mot Lillehammers mål klarte ikke Stavanger Oilers å utligne i tredje periode.

Lillehammers keeper Joe Fallon var som en levende vegg og reddet vertene. Dermed står det nå 1-1 i semifinaleserien.

Det etter at Stavanger Oilers var helt borte de første 30 minuttene.

— Vi blir herja med i 30 minutter. Så tenner endelig gutta til. Vi må spille hockey i 60 minutter. Ikke føle oss frem. Vi vinner ikke mot Lillehammer på halv maskin, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

Fortjent

Vertene tok fortjent ledelsen ved Dag Morten Wehn. Lillehammer hadde nettopp fullført et to minutter langt powerplay uten uttelling, da Alexander Reichenberg la pucken hardt inn foran kassa. Der snek Wehn seg inn bak ryggen på en Oilers-back, og styrte pucken i nettet.

Spillet bølget mye frem og tilbake. Ingen av lagene klarte å skape noen skikkelige store sjanser. Men Lillehammer var hakket bedre enn Oilers hele første periode. Og ett minutt før pause kom uttellingen.

Denne gang var det Matt Case som ladet børsa. Foran mål styrte Joakim Arnestad-Eidsæther pucken opp i nettaket. 2-0. Stavanger Oilers lignet mer på seg selv i siste del av andre periode. De ble Oilers bare bedre og bedre utover perioden, men til tross for flere store sjanser kom reduseringen aldri. Pucken spratt bare ikke rett vei for Oilers.

Jaget utligning

I starten av tredje periode kom den etterlengtede scoringen. Lillehammer-målvakt Joe Fallon klarte ikke å holde et skudd fra Tommy Kristiansen. På returen var Jean-Michel Daoust.

Oilers fortsatte å jage utligningen og presset Lillehammer voldsomt i hele tredje periode. Vertene var farlige på kontringer, men Oilers hadde likevel klart flest sjanser.