KUUSAMO (adressa.no): Petter Northug presterte etter forholdene godt i dagens verdenscupåpning i Kuusamo. Etter langvarig sykdom i høst og beskjedne resultater på Beitostølen sist helg viste han sterke takter både i prologen og kvartfinalen på sprinten.

I semifinalen var det imidlertid full stopp. Northug endte til slutt på 10. plass.

Hadde ikke mer å gi

Eirik Brandsdal vant foran russiske Anton Gafarov. Svenske Teodor Peterson tok tredjeplassen foran Ola Vigen Hattestad.

— Jeg hadde ikke mer å gi i semifinalen .Jeg er overrasket over følelsen i prologen og kvartfinalen. Etter kvartfinalen kjente jeg at jeg var ferdig for dagen, sier Northug til adressa.no.

Lørdag fortsetter minitouren i Kuusamo med 10 kilometer klassisk. Søndag er det 15 kilometer jaktstart i fristil.

Sprintsjef fra Molde

Selv om Northug er på vei mot formen i sporet, har den siste uka ikke bare vært en opptur. Overfor adressa.no innrømmer 27-åringen at Rosenborgs cuptap mot Molde sist helg var tungt å svelge.

— Uka bar preg av det. Når du skal reise til Kuusamo med en sprinttrener som er fra Molde, så er det ikke like lett, sier Northug og sikter til landslagstrener Arild Monsen.

- Har du fått høre det?

— Ja, det er blitt nevnt et par ganger, sier Northug.

OPPTUR: Petter Northug er på vei tilbake til formen. I dag ble han 10. mann i verdenscupåpningen. Foto: Håvard Jensen, Adresseavisen

Lillebror Tomas kom også videre fra prologen. Han endte til slutt på 30. plass og skal nok få det tøft med å slå storebror i sammendraget.

Kjemper om gummibjørner

— Jeg er overrasket over hvor fort Petter har kommet tilbake, sier Tomas Northug til adressa.no.

De to brødrene bor sammen i Kuusamo og kjemper om å bli best i sammendraget.

— Vi har en pose med gummibjørner som står ved TV-en. Det er premien til den av oss som vinner på søndag, smiler Tomas Northug.

Eldar Rønning ble nummer 16 på sprinten i Kuusamo.