Marit Bjørgen viste lovende takter da hun vant prologen til fredagens sprint, men i kvartfinalene gikk det tyngre for Norges kanskje fremste OL-håp. I første heat ble hun slått på oppløpet av Katerina Smutna fra Østerrike og slovakiske Alena Prochazkova.

Dermed måtte Bjørgen håpe på å komme videre blant lucky losers i årets første verdenscuprenn. Men det gikk ikke. Denise Herrmann og Julia Ivanova kom begge i mål på bedre tid enn Bjørgen. Dermed var det over og ut allerede i kvartfinalen for Rognes-jenta.

— Det er litt irriterende. Jeg følte jeg hadde kontroll på heatet. Jeg trodde Kalla var nærmest, men så kom det plutselig to lengre ut. Da blir jeg stresset og begynner å kave og gå teknisk dårlig på ski, forklarer Bjørgen.

- Er du ikke såpass rutinert nå at du burde unngått det?

— Jo, jeg burde det, sier Bjørgen.

Bjørgen var ikke den eneste som røk ut i kvartfinalene. Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Maiken Caspersen Falla og Kari Vikhagen Gjeitnes røk alle ut etter de første heatene.

Kowalczyk vant, Brun-Lie nummer fem

Justyna Kowalczyk vant en overlegen seier i finalen. Hun var 1,6 sekunder foran nummer to Kikkan Randall. Den polske jenta sprengte feltet i den siste motbakken og kom inn på oppløpet med mange meters forsprang. Tyske Denise Herrmann ble nummer tre.

Celine Brun-Lie hang bra med fra starten av finalen, men hektet i bunnen av den første motbakken og datt av feltet. Hun ble til slutt nummer fem.

Brun-Lie gikk til finalen på tid etter hun ble nummer tre i sitt semifinaleheat. Ingvild Flukstad Østberg røk ut i den første semifinalen.