Sponsorkonsulent Jacob Lund går knallhardt ut mot Petter Northug. Han mener at Skiforbundet ikke kan la Sirkus Northug rulle ufortrødent videre.

– Han burde ikke fått være med i verken verdenscup eller OL. Skiforbundet burde selvsagt satt et eksempel med utgangspunkt i det som skjer nå. Skiforbundets økonomi er tuftet på lojale sponsorer. En av dem er Spar. Og når da Northug blir sponset av erkefienden, som på Beitostølen i helga fikk mer oppmerksomhet enn alle de andre til sammen, ja da er han så illojal som det kan få blitt, sier Jacob Lund i SportsdB18 på TV 2 torsdag kveld.

– De bør parkere ham på siden inntil han finner på noe annet. Og så spesiell er han da ikke. Han er en klovn og har medietekke, men han kan erstattes, sier Lund.

Skiforbundet skal evaluere den eksisterende avtalen Northug har med Coop etter årets sesong. Et mulig utfall kan bli verdenscup— og mesterskapsnekt dersom skiesset opprettholder sin avtale med dagligvaregiganten.

– Petter Northug og hans team stikker de 10, 12, 15 eller 20 millionene Coop betaler i egen lomme, og så sitter Skiforbundet med en konkurrent som sponsor! La oss si at Tine hadde vært sponsor og Q-melk hadde hatt muligheten til å sponse Therese Johaug. Hva slags tillit skal sponsoren da ha til forbundets håndtering av dette? Null! Og da vil det bli sponsortørke. Ingen vil tørre å satse på fellesskapet – men kun gå for egoistene, sier Jacob Lund.

Petter Northug sier dette til adressa.no.

- Hører du noe på dem som er kritiske til deg?

— Nei.

- Bryr du deg ingenting?

— Nei.

Northug sa også følgende på en pressekonferanse torsdag:

— Jeg har ikke fulgt med på dette selv (diskusjonene om landslagskrav). Jeg vet at det er signert for i år, så da er det bare å gå på ski.