Steffen Ernemann var med å redde plassen for Sarpsborg i fjor. Han blir fortsatt sentral i den jobben også i år.

Sarpsborg reddet plassen ved hjelp av sterk moral og et par gode innkjøp i fjor høst. Én av dem som ble hentet inn er fortsatt sentral.

Steffen Ernemann er lagets «hjerte og hjerne» sentralt på midtbanen. Dansken tar styring verbalt, stiller klare krav til medspillerne med tydelig røst. Han blir viktig i et lag med betydelige kvaliteter offensivt.

Mohamed Elyounoussi har vært god ganske lenge, men fikk gjennombruddet på øverste nivå i fjor. Han er ujevn, men på sitt beste én av få i denne ligaen som kan avgjøre en kamp nesten alene.Ellers er «vrakgods» fra Vålerenga med på å løfte optimismen i byen. Aaron Samuel på topp har rykk og dribleferdigheter, og kan stå foran en suksessfull sesong. Rett bak seg får han Bojan Zajic, som har sett sprek ut i vinter, og som fortsatt har finter og skudd gode nok til å score mellom fem og ti mål.

De to får konkurranse av Martin Wiig, som har tatt av noen kilo og har vært lett i steget gjennom vinteren.

Overraskelsen

Kristoffer Tokstad kan bli en positiv overraskelse. Han er blant de norske fotballspillerne med best løpskapasitet, en kombinasjon av hurtighet og utholdenhet som er sjelden.

Islendingene Gudmundur Thorarinsson og Thorarrin Valdimarsson har arbeidsmoral og er toveisspillere. Unge Olav Øby har fått mye tillit og er en god pasningsspiller.I mål står den keeperen som har størst rekkevidde og arbeidsområde i ligaen. Duwayne Kerr er en kjempe som dominerer feltet, men som en sjelden gang kan overvurdere seg selv.

Forsvarstrøbbel

Den store utfordringen for Sarpsborg er å finne en bakre firer som er god nok. Som vanlig. Ole Heieren Hansen og Kjetil Berge har stor rutine etter hvert og er trygge med ballen. De har også luftstyrke, men ikke stor fart. Christian Brink har vært mye plaget av skader og har mange av de samme egenskapene. Martin Thømt Jensen var regnet som et stort talent i Moss og har sett bedre ut i oppkjøringen enn på en god stund.

Jeremy Berthod er god offensivt på venstrebacken, men svakere defensivt og er av og til ute av posisjon. Problemet er at litt av det samme kan sies om Claes Kronberg på motsatt side. Summen av dette er et bakre ledd uten god balanse, og som trolig risikerer å få det tøft.

De er ute etter en forsterking i dette leddet. Det er nødvendig for sindige Brian Deane og hans mannskap.Selv om de kommer til å score ofte, kan mangel på defensiv styrke gjøre at det «vanskelige andreåret» i eliteserien blir mer enn en myte.

Eliteserietipset:

1 ...............

2 ...............

3 ...............

4 ...............

5 ...............

6 ...............

7 ...............

8 ...............

9 ...............

10 .............

11 .............

12 .............

13 .............

14 .............

15 SARPSBORG

16 STABÆK