Når landslagssjef Per-Mathias Høgmo i morgen sender sine elleve ut på banen i Sofia, er det uten flere av de antatt beste spillerne.

Joshua King, som har vært et førstevalg på topp, er ute med skade. Det samme er Adama Diomande, som på overgangsvinduets siste dag ble klar for Championship-klubben Hull . Også Pål André Helland og Ole Selnæs måtte takke nei til Norge.

Eksperter mener Norge er grundig svekket som følge av forfallene .

— Uheldig for laget og spillerne selv

Tre av de fire var trolig aktuelle for en startplass mot Bulgaria i morgen. Nå må Høgmo tenke nytt.

— Slik er det å være trener, og i særdeleshet landslagstrener. Vi har kartlagt en bred gruppe spillere, og er komfortable med de vi har inne, sa Høgmo før han tirsdag tok med seg laget og det tallrike støtteapparatet til Bulgaria.

foto
Stefan Johansen er usikker til Bulgaria-kampen. Foto: NTB Scanpix

Norges kaptein, Hertha Berlin-proffen Per Ciljan Skjelbred, sier til Aftenposten at forfallene vil merkes.— Det er så klart veldig uheldig med forfall. Både for laget, men også for spillerne selv, som ønsket å være her og bidra. Vi kommer jo til å merke at det er folk som er borte, enten det er én eller to eller tre. Det berører jo laget. Men vi får ikke gjort noe med det. Kroppen er som den er, og nå må bare de som er skadet bli friske og komme seg tilbake på banen, sier 28-åringen.

Hvem bør Høgmo starte med?

I tillegg til de fire som allerede er ute, er også Stefan Johansen usikker. Han skal testes på landslagets trening i Sofia i dag. Etter treningen vet vi om Celtic-spilleren får grønt lys.

Hvem mener du Høgmo bør starte med? Bør det være plass til Martin Ødegaard? Hjelp Høgmo og ta ut ditt lag her.

foto
Martin Ødegaard i vennskapelig kamp med Håvard Nielsen på landslagstrening i Oslo tidligere denne uken. Foto: NTB Scanpix

— Hvis det blir sånn at også Stefan er ute, så må vi bare forholde oss til det. Så må vi andre tre frem og ta over rollene til de som ikke er med. Vi må brette opp ermene. Det er mange gode spillere her, og vi trenger alle. Så må vi bare gjøre det beste ut av situasjonen, sier kapteinen til Aftenposten.- Tenner det dere som er igjen når det blir såpass mange forfall?

- Det tenner oss ekstra, absolutt. Dette er en bra gruppe. Flere av spillerne har hatt en god start på sesongen, som et lag står vi bedre rustet nå enn før , sier Ciljan.

- Kan skape kaos

Uavhengig av hvem Norge starter kampen med: dette er en viktig kamp for Per-Mathias Høgmo.

Kommentator Ola Bernhus skriver i sin kommentar før kampen at Høgmo bør være en presset mann .

foto
Norges landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred fotografert ved ankomst Sofia tirsdag kveld. Foto: NTB Scanpix

— Det spørsmålet har dukket opp hele veien, men når det drar seg til er det mindre tid å reparere på. Med seier parkerer vi Bulgaria, uavgjort vil også være bra, og vi lever med tap også. Men vi har en matchball, vi ønsker å vinne. Det er inngangen til kampen, sier Høgmo.- Det er 3. plassen i gruppen vi må slåss for i første rekke. Men med en god kamp mot Bulgaria, så kan det også skape litt kaos for de lagene foran oss. Vi møter Kroatia på Ullevaal, og alt kan skje i den kampen også, sier Per Ciljan Skjelbred.

Ingen drømmemotstander

Norge har tre seirer, fem uavgjorte og sju tap i 15 tidligere landskamper mot Bulgaria, med total målforskjell 14-30, men to av seirene kom i de to siste kampene – som er de eneste landskampene mellom nasjonene siden 1988.

foto
Håvard Nielsen jubler sammen med Alexander Tettey og Martin Ødegaard for sin 2-1-scoring mot Bulgaria på Ullevaal i fjor høst. Foto: NTB Scanpix

Tarik Elyounoussi og Håvard Nielsen scoret da Norge vant 2-1 i EM-kvalifiseringskampen på Ullevaal i oktober i fjor. Våren 2001 scoret Øyvind Leonhardsen begge mål da Norge vant med samme sifre samme sted.