TROMSØHALLEN: – Det er fortjent at han er blitt kaptein, veldig fortjent. Han har vært her lenge og jobbet veldig hardt for å komme seg opp rangstigen i Storm. Det virker som hele spillergruppen respekter valget, og alle respekterer jo Aslak, sier Nikolas Phillip.

– Aslak sier ikke så mye, men når han plutselig gjør det, er alle stille, legger han til.

På treningene ser det ut som om Smalås tar mer ansvar og viser seg mer fram enn tidligere.

– Det virker som han har fått selvtilliten til å gjøre det han har gjort for Varden også i Storm. Dessuten viste han seg jo også fram i sluttspillet i fjor, sier Phillip.

– Fortjent

Henrik Lange og Anders Solem har hatt Smalås som kaptein i mange kamper for Storms farmerlag, Varden.

– Jeg tror det er et bra valg. Nå som Hani (Issalhi) ikke er så mye med lenger, er Aslak den eldste norske spilleren, sier Solem.

– Han har gjort seg fortjent til å bli Storm-kaptein og har vært lederen vår på Varden i lengre tid. Det lå vel i kortene at det ble han når det ikke ble meg, humrer Lange.

Arne Ingebrigtsen kom til Storm fra Frøya i sommer og har allerede rukket å bli imponert av Smalås. Han mener dessuten det er naturlig at 25-åringen er kaptein, fordi han kjenner Kenneth Webbs systemer aller best.

– Det var det riktige valget. I sesongoppkjøringen har han vært en av de spillerne med mest autoritet, så det er absolutt fortjent. Han er en god leder også, så jeg er glad for at han ble kaptein, sier Ingebrigtsen.

– En kaptein som endelig leder Storm til sluttspillgull?

– Ja, det hadde vært gøy. Det er det vi alle håper på, men vi trenger at hele laget stepper opp.

Vurderte å legge opp

I forbindelse med final four-sluttspillet i fjor, avslørte Smalås til iTromsø at han vurderte å legge opp etter sesongen.

– Ja, jeg gjorde faktisk det. Nå er jeg blitt såpass rutinert, at jeg må spille. Men jeg gjorde det bra i final four, fikk mye spilletid og gjorde det bra. Jeg hadde meg en god prat med Kenneth etter sesongen, og jeg følte at jeg skulle bli satset på. Da var valget enkelt, sier Smalås.

Kenneth Webb roser Smalås’ treningsjobb i sommer.

– Etter fjorårets sesong, så jeg at det var store muligheter for mye spilletid i år. I sommer gjorde jeg derfor en ekstra, liten jobb og trente mer enn jeg pleier å gjøre. Men jeg har hatt sommerferie også, sier den ferske kapteinen.