LANGNES : I går landet den ene av Tromsø Storms nye USA-proffer på Tromsø lufthavn.

For Keon Lawrence markerer overgangen til Tromsø den positive vendingen livet har tatt etter han kom i politiets søkelys i 2009. Da var han involvert i en bilulykke med utgått førerkort og med promille involvert, selv om Lawrences blodprøver viste at han blåste under den tillatte promillegrensen for kjøring av bil.

– Jeg holdt på med den saken i flere år før myndighetene slettet den helt i fjor. De ga meg en ny sjanse i livet og det har gitt meg muligheten til å komme hit, sier 26-åringen.

– De så at jeg gjorde noe positivt i livet mitt og fullførte collegeutdannelsen, utdyper han.

Den nye Tromsø Storm-profilen mener han har lært mye av hendelsen.

– Det var en stor lærepenge for meg, sier han ettertenksomt.

Anbefalt av Gary

Nå håper han å bruke tiden i Tromsø på å bygge seg opp til spill i en større liga.

– Jeg vil bli årets spiller og vinne mesterskapet i mitt første år, og så kanskje komme meg til en større liga. Kanskje til og med få en sjanse i NBA, sier 26-åringen.

Han gleder seg til oppholdet i Tromsø. Lawrence kommer fra New Jersey som tidligere Tromsø Storm-profil Gary Wallace, og har blitt anbefalt byen og klubben av ham.

– Vi har spilt mot hverandre noen ganger for mange år siden. Jeg har pratet med Gary om Tromsø. Han har bedt meg om å ta med varme klær, sier Lawrence lattermildt.

Men legger til:

– Han sier at fansen er fantastisk og at jeg kan få en god velkomst.

Poengkonge?

Både Lawrence selv og trener Kenneth Webb mener at han kan begeistre tromsøpublikum som en spektakulær spiller.

– Jeg er bare 184 centimeter høy. Men jeg er atletisk og jeg kan hoppe, sier Lawrence.

– Keon kommer nok til å score flere poeng Gary (som hadde et poengsnitt på 19.1 poeng per kamp i fjor, journ.anm.). Han ser oftere etter muligheter til å score poeng. Så får vi se om det slår positivt ut, sier Kenneth Webb.

PS: Storms andre USA-proff, Billy Wilson, fikk Tromsø-ankomsten satt på vent i går. Han måtte vente på forsvunnet bagasje i Oslo.