AaFKs styreleder Reidar Mjelde sto perfekt plassert da John Arne Riise liret av seg noen grove ord om dommer Døvles innsats i kampen mot Viking. Mjelde sto nemlig rett utenfor spillerinngangen, og fikk med seg Riises tirade på nært hold.

— Slik ordbruk er totalt uakseptabelt for AaFK som klubb, og noe vi vil distansere oss sterkt fra. Engasjement og frustrasjon er en del av fotballen, men her gikk John Arne langt over streken. Og det vet han best av alle selv, sier Mjelde til smp.no

Riise marsjerte forbi sin klubbleder, og sekunder senere holdt han på å sparke inn døra til dommergarderoben. Og kom i klammeri med en av de frivillige i klubbene, pensjonert politimann Peder Kongshaug. I etterkant har Riise bedt Kongshaug, som har både vært oppmann i klubben og hatt frivillige verv i AaFK i over 35 år, om unnskyldning. En unnskyldning som er akseptert.

Paddeflat

— John Arne har lagt seg så paddeflat som det går an, han skjønner heldigvis at slik oppførsel blir ikke tolerert. Han vet hvilke skrevne og uskrevne regler vi har i AaFK, og at han gikk langt over streken der. Jeg har forstått det slik at NFF nå vil vurdere eventuelle sanksjoner mot ham, og dersom dette fører til noen form for straff vil klubben trolig ta dette til etterretning. Uten at vi har rukket å ta opp denne saken på styrenivå foreløpig. Men det blir ingen intern straff for John Arne fra vår side, siden han viser skikkelig anger for sitt dumme utbrudd, opplyser AaFK-lederen.

Angrer ikke

— Angrer dere på at dere hentet ham tilbake?

John Arne Riise er i hardt vær - igjen. Men han blir ikke straffet internt av Aafk. Foto: NTB Scanpix

— Overhode ikke! Vi har vært fornøyd med ham fra dag én, både på og utenfor banen. Han har vært god for oss som spiller, og bedre blir han etter hvert som formen blir enda bedre. Også utenfor banen har han vært eksemplarisk og en viktig bidragsyter, helt fram til søndagskveldens utblåsning.

Lei seg

Mjelde innrømmer at han ble veldig lei seg da opptrinnet fant sted.

— Jeg hørte jo hva han sa om dommeren, og når dette skjedde rett ved TV2s kamera visste jeg også at saken ville få et etterspill. Men jeg frykter ikke for AaFKs anseelse utad, jeg tror vi over mange år har blitt kjent som et positivt innslag i norsk toppfotball. Og slik ønsker vi det skal fortsette, fastslår Reidar Mjelde.