På vei inn til garderoben etter gårsdagens kamp fanget et tv-kamera opp John Arne Riises tirade mot dommer Trond Idar Døvle. På vei inn mot garderoben passerte Riise dommergarderoben hvor en frivillig vakt sto utenfor. Uten forvarsel sparker Riise i døra slik at den frivillige får seg en kraftig støkk. Vedkommende sier noe til Riise, som svarer med å vise pekefingeren på vei inn til egen garderobe.

Ifølge den frivillige ba John Arne Riise om unnskyldning i dag.

— Vi har skværet opp. Han var voksen nok til å be om unnskyldning og det har jeg akseptert. Dermed legger vi den ballen død, sier Peder Kongshaug til smp.no.

Han innrømmer at situasjonen satte sitt preg på gårsdagen.- Jeg var litt frustrert i går. Sånn oppførsel er ikke akeptabel. Alle er irritert når en taper fotballkamper, men denne reaksjonen var noget voldsom i forhold til det å tape en fotballkamp, sier Kongshaug.

Enig

Smp.no møter en angrende synder på Color Line stadion mandag.

— Det har vært ei tøff natt. Jeg innså allerede i garderoben at jeg hadde gjort en feil og beklaget meg. Da jeg satt hjemme etter kampen, så la jeg ut ei unnskyldning på Twitter.

- Hva beklager du?

— Begge deler. Både det jeg sa høyt for meg selv på vei inn til garderoben, og at jeg sparket i døra på vei inn til garderoben. Jeg har møtt Peder i dag og bedt om unnskyldning, sier John Arne til smp.no.

Forstår NFF

— Jeg tok han i handa og vi snakket ut. Det var en kjip opplevelse for han også og det var en skuffende oppførsel av meg.

Riise sier han forstår at NFF vil se på saken.

— Jeg håper det ikke blir noen sak ut av det. Jeg sa ikke noe direkte til dommeren, så jeg håper de ser mellom fingrene med det. Men hvis jeg får straff så skal jeg ta den. Og jeg har lært mye bare av dette som har skjedd i ettertid.

- Hvordan forklarer du utblåsningen?

— Jeg var fryktelig skuffet og irritert. Følte at vi kunne vinne og etter kampen gikk det i svart for meg.

Riise forteller om en søvnløs natt.

— Jeg sov ikke i hele natt. Jeg satt opp og tenkte på det som hadde skjedd. Jeg er min største kritiker. Når vi gjør det bra er jeg flink til å skryte av meg selv og andre. Men da må jeg også være kritisk når det ikke er bra, sier han.