På stillingen 1-1 midtveis i 2. omgang skrudde Kent-Are Antonsen en corner direkte i mål. Det kunne se ut som en real keepertabbe av Eirik Sørensen, men målvakten selv mente det annerledes:

— Det er ingen vind der ute som lurer meg. Det er rett og slett to strake armer i ryggen. Det er soleklart frispark. Det sier TIL-spillerne også, sa Sørensen etter kampen, som endte med 3-2-seier til TIL.

— Det er veldig surt at jeg havner i søkelyset der. Kampen står og vipper på 1-1, legger målvakten til.

— Skulle gjerne gjort det bedre

Han erkjenner samtidig at også cornerscoringen som ga 1-1 på heading fra Thomas Lehne Olsen var en situasjonhvor han kunne gjort det bedre.

— Det var vanskelig, for han kommer opp helt alene, men jeg skulle gjerne gjort det bedre så klart.

Det har ikke lyktes iTromsø å komme i kontakt med verken Christian Landu-Landu som var i duellen med keeper Sørensen før 1-2-scoringen eller dommer Per Erik Haugen, men til Nordlys sier Haugen:

— Jeg mener det er en fair duell, men jeg kan ikke si noe mer om det før jeg har sett det igjen på video.

(Krever innlogging)

(Krever innlogging)

Tøff rekke

Med tapet har TUIL nå prøvd seg 25 ganger mot TIL over en periode på 48 år uten seier mot byrivalen.

Lars-Gunnar Johnsen, som tok turen tilbake over brua fra TIL foran årets sesong, så ingen grunn til å skjule skuffelsen etter kampen.

— Alle skjønner at man har lyst til å vinne og denne kampen var kanskje litt spesiell. Det som sitter igjen er at vi ikke tør å være oss selv nok, for vi er gode når vi tør å holde tak i ballen. Dessverre så holder ikke helt, og det er tøft å kjenne på.

Samtidig avviser han at TUIL har fått en mental barriere mot nettopp TIL. I 2014 og 2015 feide laget henholdsvis Strømsgodset og Bodø/Glimt av banen i samme cuprunde på TUIL Arena.

— Vi spillerne tenker ikke på historien med TIL. Her tenker vi på hva vi har gjort de siste årene. Men for de driver med statistikk..., sier Johnsen og sukker:

— Vi skulle gjerne slått dem.

— Et 1.-divisjonslag

Også TUILs målscorere, ex-TIL-guttene Vegard Lysvoll og Mathias Johnsen føler "TIL-forbannelsen" er tilfeldig.

Trener Gaute Helstrup har tapt flere ganger for TIL som TUIL-spiller og trener. Han vil ikke like kategorisk avfeie at laget har en særlig barriere å bryte mot byrivalen.

— Jeg vet ikke. Jeg føler vi kunne gjort det i dag. Vi får bare prøve på nytt. I dag så var det akkurat ikke bra nok. Vi føler at vi leverer så gode prestasjoner at vi kan slå dem.

En av kveldens store TIL-helter, Thomas Lehne Olsen med scoring og assist, serverer noen trøstende ord til "Dalingan":

— TUIL er et veldig, et VELDIG bra 2.-divisjonslag også. Kanskje et 1.-divisjonslag også. Så det er ikke noe dårlig lag vi møter, sier Thomas Lehne Olsen.