For på bortetribunen var det tynt med mennesker, og iTromsøs bilder fra kampen viser at det var meget glissent på den gamle tribunen på TUIL Arena. Bedre ble det ikke da Isberget og Forza Tromsø sto hver for seg.

– Det får du spørre grupperingen i Forza om. Hvorfor de ønsker å være helt utenom, sier Alf Edvard Masternes, leder i Isberget.

– Isberget har sin måte å ha tribuneliv på, og vi har vår måte, sier supporterleder i Forza Tromsø, Morten Killingberg.

Spesielt syn

Forza-lederen erkjenner at situasjonen i Tromsdalen ble spesiell. Cirka 25 supportere fra Forza Tromsø stilte seg helt nede ved cornerflagget, 20 meter fra Isberget ved midten av banen.

– Da er det mange fra begge supporterklubbene på kamp. På andre bortekamper er alle sammen. Både fra Isberget, Forza og supportere som ikke tilhører noen av grupperingene, sier Killingberg.

– Normalt er det tradisjon at alle bortesupporterne står i lag på arenaen. Det er som er normalt ellers og mot andre lag, sier Masternes.

Brøt ut av Isberget

Forza Tromsø brøt ut av Isberget i 2013, og står i dag på motsatt langside på TILs hjemmekamper.

De sto hver for seg på TUIL Arena, men det var ikke trangt om plassen for Tromsø-supporterne.

– Det var kanskje mange som regnet med ”walkover” her, og det er midtukekamp. Vi skulle ønske det var flere på tribunen, men sånn er det av og til, erkjenner Masternes.

Isberget-lederen forteller også at de hadde samme opplegg som TILs offisielle supporterklubb har på hjemmekampene.

– Ja, vi hadde vorspiel på Rogers med buss til stadion. Det er sikkert et par som er ute og feirer avansement også, sier Isberget-lederen.

Hørte ikke Tindfotingan

Begge gruppene jublet høyt for TILs tre scoringer mot Tromsdalen. Det ble avansement med 3–2 i cupens tredje runde.

– Vi står bak TIL alle sammen, understreker Killingberg.

– Hvordan synes du kampen på tribunen gikk?

– Vi snakket litt om det, og føler det er litt vanskelig å si for vår del. Vi var plassert nede i hjørnet uten tak og vegger, og følte at vi støttet laget veldig bra. Det var vanskelig å høre noe til Tindfotingan i og med at vi sto såpass langt unna dem, sier Morten Killingberg.