SJØRDALS-BLINK — MOLDE 2-1

NYE BLINKBANEN, STJØRDAL: I forrige uke slo Stjørdals-Blink ut Levanger fra cupen. Onsdags kveld var det eliteserielaget, Molde, som sto på motsatt banehalvdel.

Bortelaget kom til Trøndelag uten stjerner som Harmeet Singh, Vegard Forren og Per Egil Flo.

Stjørdals-Blink i ledelsen

Det tok bare seks minuttet før den første scoringen kom. Overraskende nok, var det hjemmelaget, Stjørdals-Blink som fikk det første målet. Marius Augdal fikk fri løpebane på høyresiden. Ruben Gabrielsen nølte og dermed fikk Augdal slått ballen på bakerste stolpe. Der sto Jørgen Sollihaug ledig og la ballen enkelt i mål fra 15 meter. En vakker scoring av hjemmelaget som utnyttet slapt forsvarsspill hos Molde.

Etter scoringen falt hjemmelaget, ikke overrasket, meget lavt defensivt. Molde hadde presset, uten at scoringen fant sted de første tjue. Fredrik Gulbrandsen vant like etterpå ballen Moldes høyreside. Spissen fikk avsluttet, men Blink-keeper, Jørgen Vordal, reddet avslutningen med magen.

Stjørdals-Blink var tøffe i duellene og ga ikke bortelaget mye pusterom. Både Thompson Ekpe og Fredrik Gulbrandsen ble byttet ut før pause. Like før hvilen gikk Thomas Amang i bakken i 16-meter og ropte på straffe. Dommeren virket sikker i sin sak da han ga spissen gult kort for filming.

Pauseledelse

Stjørdals-Blink forsvarte seg godt i snaue 40 minutter etter de tok ledelsen. Molde hadde presset i store deler av den første omgangen, men bortelaget greide ikke å sette ballen i mål. Blink fikk noen muligheter på overganger, men divisjonsforskjellen på lagene var tydelige da hjemmelaget ikke utnyttet overgangene bedre.

Stjørdals-Blink knuste klubbrekorden på antall tilskuere. Den gamle rekorden var 960 tilskuere, mens mot Molde møtte hele 1 950 personer opp på Nye Blinkbanen.

Fortsatt Molde-press

Etter hvilen fortsatte eliteserielaget presset mot 2. divisjonsklubben. Stjørdals-Blink lå kompakt på egen banehalvdel og ga ikke Molde mye rom å spille i. Det tok ikke mer enn ti minutter etter hvilen før Molde fikk utligningsmålet de har presset hele kampen for. Pape Pate Diouf tråklet seg gjennom forsvaret til Stjørdals-Blink og la ballen inn til innbytter Amang som enkelt styrte inn 1-1. Etter utligningsmålet presset Molde umiddelbart og holdt godt i ballen. Med kvarteret igjen i Stjørdal, kom Blink litt mer inn i kampen og skapte noen muligheter, uten at det var de helt store målsjansene.

Blink tilbake i førersetet

Rett før 80-minuttersmerket kjørte Blink showet. Tom Rune Hønnås banket ballen vakkert forbi Linde i Molde-buret til ellevill jubel på Nye Blinkbanen. Målet ga hjemmelaget mye energi, men Molde fikk holde mye på ballen. Med fire minutter igjen på klokken, begynte hjemmelaget å drøye tid. Ballen lå mye ved hjørneflagget og Blink frustrerte Molde-spillerne.

Det ble med de målene og Stjørdals-Blink detonerte en massiv cupbombe på eget gress.