Alexander Kristoffs opptrekker Luca Paolini er ikke fornøyd med arrangørene av Paris-Roubaix. Han er kraftig uenig i måten de håndterte situasjonen hvor flere titalls ryttere snek seg over en jernbaneovergang. Sekunder senere suste det et lyntog forbi.

– Er det så ekstremt vanskelig å vurdere å gi forkjørsrett til sykkelryttere som leverer et show uten sidestykke, spør italieneren på sin Twitter-profil. Det danske sykkelnettstedet Feltet.dkvar først ute med å gjengi uttalelsene.

Alexander Kristoff nådde ikke helt opp på søndag. 27-åringen var en av de største favorittene etter seieren i Flandern rundt, men trillet i mål til 10. plass.

– I noen tilfeller, spesielt i ritt som Paris-Roubaix, bør rytterne få fordelen. Det er vel ikke så vanskelig å planlegge dette i løpet av året, undrer Paolini.

Rytterne kritiseres kraftig av Jernbaneverket

Bakgrunnen for utblåsningen er det franske jernbaneverkets reaksjon på kryssingen av overgangen. Myndighetene har bedt det franske politiet kikke nærmere på situasjonen.

John Degenkolb jubler ved målgang i Paris-Roubaix. Foto: AP Photo/Michel Spingler

De samme bekymringene deler det norske jernbanemyndighetene. Kommunikasjonssjef Kjell Bakken i Jernbaneverket kritiserte rytterne kraftig på tirsdag.

– Å krysse togoverganger når bommen er nede er å ta livet i egne hender. Det er trist at idrettsfolk ikke tenker mer over at de er forbilder. Da gjør man ikke sånt, sa han.

Paolini: – Vi jukset ikke

Paolini håper også at hylekoret om at rytterne jukset, kan stoppe. I en konkurransesituasjon mister utøverne alle hemninger.

– Nå er det nok. Jeg leser igjen og igjen om at rittet blir sett på som ugyldig på grunn av dårlig organisering ved jernbaneovergangen.

Tidligere i år var sikkerheten under ekstremvær et av de store samtaleemnene på WorldTouren i sykkel.

Tysk seier i klassikeren

Utenom Alexander Kristoff var tyske John Degenkolb en av de aller største favorittene før søndagens ritt.

Det stempelet innfridde han. Tyskeren fra Team Giant-Alpecin spurtslo Zdenek Stybar og Greg van Avermaet.

— Det er helt utrolig. Jeg kan ikke forstå det akkurat nå. Jeg måtte jobbe veldig hardt for dette, sa vinneren til TV2 etter målgang.