Drage_høyde Foto: Øyvind Sivertsen

La Manga: 18-åringen fra Mosjøen fortsette der han slapp mot Molde. Drage spilte de første 45 minuttene i en reservepreget treningskamp mot Vålerenga på La Manga i dag.

Da Drage gikk av til pause sto det 3-3 og to mål signert Drage, som herjet med Vålerenga-forsvaret bestående av Freddy dos Santos, Nikolai Næss, Amund Skiri (AaFK) og Amin Nouri.

— De er kanskje bra spillere på papiret, men de imponerte meg ikke voldsomt. Jeg løp jo fra dem hver gang og jeg syne vi spilte god og offensiv fotball, sier Drage til iTromsø.

Andresen: - Drage var pigg

iTromsø skrev at FCK-trener Ståle Solbakken lot seg imponere over Drage etter kampen mot Molde. Det var tydelig inspirasjon for unggutten.

— Jeg ville vise i dag at det ikke var noe engangstilfelle. De fleste unge spillere sliter med å spille stabilt over tid, det er noe jeg ønsker å gjøre noe med. Jeg trives veldig godt i rollen som hengende spiss når jeg får mye bakrom og mellomrom, sier Drage.

- Drage var veldig bra. Han viste god bevgelse med og uten ball, scoret to fine mål og fulgte opp sitt veldig gode innhopp mot Molde. Så han melder seg på her, sier TIL-trener Per-Mathias Høgmo, som mener at Drage var den som mest grep sjansen av samtlige TIL-spillere.

VIF-trener Martin Andresen lot seg også imponere over Drage.

— Han var pigg og rask og skummel på gjennomløpene sine. Han er ung og fikk prøve seg en del i fjor. Jeg håper han kan fortsette utviklingen, sier Andresen til iTromsø

To mål og målgivende

Vålerenga gikk opp i 1-0 ved Mos etter 17 minutter. To minutter senere serverte Drage til Kevin Larsen som utlignet for TIL. Adnan Heidar økte til 2-1 før Drage etter en halvtime chippet ballen elegant i en bue over Gudmund Taksdal Kongshavn.

- Jeg spilte vegg med Lars Henrik, som spilte til Mads, som slo meg perfekt igjennom. Da kom jeg i løpsduell med Nouri, kakket ballen til venste og lobbet over med høyre, sier Drage.

Minuttet før pause var det Jonas Svensson (RBK) som slo til Drage som enkelt sette ballen i mål og sørget for 3-2-ledelse.

— Jonas var veldig god. Jeg har kun spilt med han en gang før da jeg var på prøvepill i Rosenborg, men det målet er Jonas og Kevin sitt. Kevin slo perfekt igjennom til Jonas, og det var enkelt for meg å sette den i mål, sier Drage.

Like etterpå utlignet Mos og lagene gikk til pause på 3-3. 2. omgang ble en kjedelig affære der Vålerenga til slutt trkk det lengste strået da Sidoine Oussou rundet Espen Isaksen 12 minutter før full tid og fastsatte sluttresultatet til 3-4. * Vi følger Tromsø: Siste nytt om klubben her

Flere posisjoner

Nå ser Høgmo helt klart at Drage kan bli en anvendelig spiller for TIL i året som kommer.

— Drage kan vi jo faktisk bruke som spiss, kant og sentral midtbanespiller, sier Høgmo.

— Jeg kan godt tenke meg å spille spiss, men jeg tror etter hvert at når jeg blir eldre, vil jeg nok være bedre som midtbanespiller, men rollen jeg har hatt nå mot Molde og Vålerenga, er jo den artigste rollen. Den er ganske fri, du får gå litt fritt og være mye med i den offensive delen av spillet, samtidig som man jo også må jobbe defensivt, sier Drage, som ikke er i tvil om hvilke lag og spillere som inspirer han mest.

- Jeg ser de fleste Arsenal og Barcelona-kampene. Det er de to lagene jeg ser mest på og jeg prøver ofte å plukke opp ting fra de spillerne der, sier 18-åringen fra Mosjøen.