FREDERIKSHAVN: Høyden på spillerne blir fremhevet som Tysklands fortrinn før åttendedelsfinalen mot Norge i VM.

— Det blir en tøff kamp. De er fysisk sterke, og de har hatt stigning gjennom VM. Jeg tror likevel at vi er et bedre lag. Vi har i alle fall mer fart, sier Norges toppscorer i VM, Nora Mørk. Hun kjenner noen av de tyske spillerne gjennom møter i Champions League, men har aldri møtt det tyske landslaget, så pussig det enn kan høres for en jente som har spilt 67 kamper for Norge.

Etter debuten i 2010, var Nora borte fra landslaget helt til høsten 2013 på grunn av kneproblemer. Og siste gang Norge møtte Tyskland var i åpningskampen i VM 2011. Da ble det tap 28-31.

— Mange av både deres spillere og våre spillere er borte sin den gang. Det har lite for seg å trekke inn den kampen, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson. Førøvrig endte VM med at Norge tok gull.

Optimistisk dansk trener

Danskene trener ikke bare Danmark, men også Polen (Kim Rasmussen), Brasil (Morten Soubak) og Tyskland (Jakob Vestergaard).

— Norge er favoritt i de flestes øyne, men får vi til det forsvarsspillet vi greide mot Sør-Korea i annen omgang, så kan vi slå dem, sier Vestergaard til IHF.

Laget hans ble avskrevet som dårlig etter 20-30 mot Frankrike i åpningskampen. Så gikk det bedre og bedre. Og mot Sør-Korea så bra at 14-15 til pause ble til 40-28 til Tyskland! Dermed ble det tredjeplass i gruppe C, etter Frankrike og Brasil.

Vestergaard ville ikke snakke med norsk presse etter treningen i Arena Nord søndag formiddag, men har tidligere uttalt at laget trenger en god strategi for å slå Norge.

Ungt lag

Etter mange tilbakeslag de siste årene (nummer 10 da Norge vant EM i fjor), prøver tyskerne å bygge opp et nytt lag. VM-deItagelsen ble ordnet gjennom et wild card fra IHF-president Hassan Moustafa – etter at laget mislyktes i kvalifiseringen.

Keeper Clara Woltering er veteranen i troppen med sine 32 år. Ellers er syv av spillerne født i 1993 eller senere. Nora Mørk, som skal møte Thüringen-spillerne i hovedrunden i Champions League over nyttår, er lite opptatt av å studere tyske fødselsattester.

— Jeg bryr meg ikke om hvem vi møter. Alle i en åttendedelsfinale er tøffe. Vi må bare stå sammen og vise tenner, sier Nora, som var Norges beste i den siste gruppekampen, mot Spania.

Nora Mørk har scoret 23 mål i VM, Susann Müller 33. Men det er neppe skudduellen mellom dem som avgjør kampen.

Det gjør det norske kollektivet?