FREDERIKSHAVN: Thorir Hergeirsson hadde ikke rukket å se mer enn én av Tysklands kamper da han møtte norsk presse lørdag formiddag. Men det hadde Wenche Halvorsen. Den tidligere landslagsspilleren er som vanlig sammen med Henning Krøger i «spionteamet» som kartlegger alle motstandere.

— Høyrebacken Susann Müller! Hun kan score fra 10 og 12 meter, sier Halvorsen om 27-åringen som denne sesongen har gått litt under radaren hos dem som bare følger topplagene. Den tyske jenta spiller i den hjemlige serien for Bietigheim, som ikke er i Champions League.

Müller har imidlertid nok av erfaring fra toppklubber som Leipzig, Århus, Randers, Krim og Györ.

— Ingen tvil om at Müller har en fantastisk skuddarm, sier VM-debutant Marta Tomac, som spilte sammen med henne i Århus én sesong. Müller på sin side er mer enn full av respekt for Norge.

— Vi må spille 110 prosent, og Norge må ha en dårlig dag, sa hun etter siste puljekamp fredag.

Har funnet tyske svakheter

Susann Müller ble toppscorer i forrige VM og kom også på All Star Team. I årets VM ligger hun på tredjeplass på scoringslisten, med 33 mål på 49 forsøk – en uttelling på 67 prosent. Listen toppes av svenske Nathalie Hagman med 38 mål på 46 skudd – en uttelling på imponerende 83 prosent.

— Tysland har også en god skytter i Xenia Smits. Og de har kjappe kanter som løp Sør-Korea helt i senk, sier analyseeksperten – og så kom det positive:

— De spiller et 6-0-forsvar som gir oss masse muligheter, sier Wenche Halvorsen.

15 kan gå videre

Thorir Hergeirsson har ikke for vane å snakke opp sitt eget lag. Så ikke denne gangen heller. «Sýnd veidi en ekki gefin», skrev han i islandskkurset på taktikktavlen. Det er visstnok som å skyte rype. Du har sjansen, men det er ikke sikkert at du får noe.

— Alle bortsett fra Angola (møter Montenegro) kan gå videre fra åttendedelsfinalene. Tyskland har utviklet seg i løpet av gruppespillet, fastslår Hergeirsson, som sier det samme om sitt eget lag.

— Vi er utviklingsorientert på samlinger og mesterskap. Vi ser hva vi kan løfte, sier islendingen.

Susann Müller kan i alle fall løfte Tyskland – hvis Norge ikke får stoppet storskytteren i Arena Nord søndag kveld.