Xxx sto det bak Larsåsen navn på høyden 4,00 etter stevnet i Göteborg lørdag. Med andre ord: Tre riv på åpningshøyden. Og morna til lag-EM i Gateshead neste helg? Nei, da!

«Så sta som jeg er kjører jeg nå 400 km til Karlskrona for å hoppe konkurranse igjen i morgen tidlig kl. 10.50. Lar ikke siste sjanse til å vise forbundet at den landslagsplassen er min gå fra meg», skriver BUL-jenta i en sms til Aftenposten.

Fristen for å kvalifisere seg til lag-EM utløper nemlig ikke før søndag kveld.

Pr. dato er det Katrine Haarklau fra Gular som ligger an til å få plassen i stav. 22-åringen hopppet 4.35 under et stevne i Oregon forrige helg. Larsåsen har norgesrekorden på 4,40, men har denne sesongen ikke kommet høyere enn 4,23.

Uavklart med Betsson

Friidrettspresident Svein Arne Hansen har tydelig klargjort at så lenge Larsåsen har en sponsoravtale med Betsson, vil hun ikke bli tatt ut til mesterskap.

«Det vil jeg ikke si noe om nå, men høyt vil jeg uansett hoppe og bevise at den plassen skal være min (med eller uten Betsson-avtale. Er mot urettferdighet»), skriver 26-åringen, som har vært Norges beste stavhopper i ti år.

Katrine Haarklau har tidligere drevet syvkamp, men har på grunn av en vond albue droppet den øvelsen denne sesongen – og kanskje også for godt. Stav er 22-åringens beste øvelse.

Skal vi tippe at Haarklau får plassen?

Men det er best ikke å tippe på Betsson…