Per Ciljan Skjelbred fortsetter suksessen i Hertha Berlin, og hadde målgivende lørdag. Her i kamp med Oscar Wendt. Foto: NTB scanpix

Hertha Berlin — Borussia Mönchengladbach 1-0:

Per Ciljan Skjelbred spilte hele kampen da Hertha Berlin tok en sterk hjemmeseier mot Borussia Mönchengladbach lørdag.

Etter 36 minutter ekspederte Skjelbred et Hertha-frispark på utsøkt vis fra omkring 25 meters hold. Det nådde lagkamerat Adrian Ramos i feltet, som stusset ballen i vinkelen til ledelse foran 61.500 tilskuere på Olympiastadion. Målet kom på Berlin-lagets første sjanse i kampen, og resultatet sto seg til pause.

Gladbach, som før kampen lå på 4.-plass i Bundesliga, klarte aldri å omsette de store sjansene de fikk i andreomgangen til tellende resultat, og dermed kunne Hertha juble for nok en seier. Bortelaget ble med tapet i den tyske hovedstaden sendt ned til 6.-plass på tabellen.

Hertha står nå med 15 poeng etter de første 9 kampene, åtte poeng opp til serieleder Bayern München.

Lørdag om en uke får Skjelbred og Hertha virkelig prøvd seg. Da står nemlig serielederen på motsatt banehalvdel på Allianz Arena i München.

Tysk Bundesliga-fotball lørdag, 9. runde:

**Bayern München – Mainz 4-1 (0-1)

Mål:** 0-1 Shawn Parker (44), 1-1 Arjen Robben (50), 2-1 Thomas Müller (52), 3-1 Mario Mandzukic (69), 4-1 Müller (str. 82).

71.000 tilskuere.

**Borussia Dortmund – Hannover 1-0 (1-0)

Mål:** 1-0 Marco Reus (str. 4).

80.645 tilskuere.

**Eintracht Braunschweig – Schalke 2-3 (1-1)

Mål:** 1-0 Orhan Ademi (20), 1-1 Max Meyer (29), 2-1 Karim Bellarabi (59), 2-2 Leon Goretzka (65), 2-3 Roman Neustädter (90).