Rønning dro på det da NTB spurte om det bare var del av planen at hun så på fra sidelinjen under økten i Wesley Clover Parks-anlegget. Etter hennes strekkskade styres belastningen strengt under VM.

— Jeg er ikke helt 100 prosent i låret, men det er mest for å ta hensyn til at det er et langt mesterskap, sa hun.

— Når det gjelder Trine, er det viktig å holde henne klar for kamper, og vi evaluerer fra dag til dag hva hun tåler av trening. Det er alltid en liten usikkerhet rundt Trine nå, og hun kjente nok litt mer etter kampen mot Thailand enn hun ønsket, sa Pellerud til NTB.

Har han håp om å kunne bruke Rønning mot Tyskland?

— Ja, det har man jo alltid, men det er ikke noe jeg kommer til å presse hardt på, sa han.

Berge ute?

I Rønnings fravær brukte han Marita Skammelsrud Lund og Maria Thorisdottir som midtstoppere under formasjonsøkten tirsdag. Nora Holstad Berge, som startet mot Thailand, måtte finne seg i å være på «skyggelaget».

— Det kan se motsatt ut i morgen, svarte Pellerud med en latter da NTB spurte ham om vurderingene på stopperplass.

— Jeg må si at Marita er i form. Det viste hun også da hun kom inn mot Thailand. Hun har hatt en veldig god periode og helt klart styrket sin posisjon. Maria er en spennende stoppertype som vi har matchet forsiktig til nå, og som vi snart ønsker å se mer av, la han til.

Norge slo Tyskland i gruppespillet i EM for to år siden. Da slapp Pellerud til reservene fordi kvartfinaleplassen allerede var i boks, og Marita Skammelsrud Lund spilte stopper sammen med Nora Holstad Berge. I resten av det sluttspillet var de reserver.

Lund inne

Det kan bli de to sammen igjen, dersom Rønning ikke blir klar. Med kapteinen på plass tyder det meste på at Marita Skammelsrud Lund blir hennes makker.

— Det vet jeg ikke ennå, men jeg har alltid lyst til å spille. Det er en fin konkurranse i troppen og mange gode spillere. Det gjelder å vise seg fram på trening og ta vare på mulighetene, sa Lund til NTB på spillerhotellet Chateau Laurier.

Isabell Herlovsen sto også over treningen tirsdag. Det var på grunn av en blemme hun har hatt på en tå.

— Det er bare en blånegl, en bagatell, men det gjør vondt, og derfor trente hun ikke, sa Pellerud.

Tomålsscoreren fra Thailand-kampen spiller helt sikkert torsdag mot Tyskland.