Molde (Rbnett): Etter at seriemester Molde i de tre siste kampene ikke har lignet helt seg selv var det for de frammøtte supporterne godt å se lage trykke til fra start mot Odd. Kvaliteten var tilbake i alle ledd,noe som gjorde keeper Ørjan Nyland arbeidsledig utover i kampen. Med 2-0

Målløst til pause

Til tross for bra spill på banen kom imidlertid ikke Molde til de aller største sjansene i den første omgangen.

Da var det derimot Odds Frode Johnsen som kom nærmest mål. Den første sjansen kom etter 20 minutter da Herolind Shala slo inn fra venstre, men heldigvis for Nyland fikk han headingen fra ti meter rett på seg. Knappe ti minutter senere var det Fredrik Nordkvelle som var nest sist på ballen, da Johnsen knuste Per-Egil Flo i lufta. Den tidligere toppscoreren fikk skikkelig dreis på headingen, men denne gangen havnet ballen like utenfor mål.

Chima nære

Molde kom til mange farlige innlegg, men i første omgang kom de aldri nærmere enn da Gulbrandsen slo hardt inn fra høyre like før pause. Foran mål var Chima bare centimetere fra å skli ballen i buret, men Andre Hansen og resten av Fagermos menn kunne så langt puste lettet ut.

Suveren seriemester

Vertene startet den andre omgangen som den første – friskt. Forskjellen fra den første omgangen var bare at seriemesteren kjørte over Odd nesten hele de resterende 45 minuttene.

Et massivt Molde-press resulterte likevel ikke i mål før det var spilt 70 minutter. Da mottok Etzaz Hussain ballen fra en motspiller inn i boksen, før han enkelt satte ballen i høyre hjørne, bak en sjanseløs Hansen. 1-0. Før scoringen hadde Odd stått imot en skuddkanonade fra Molde, og Jarkko Hurme hadde blant annet reddet et Chima-skudd på streken.

Chima-revansje

Chima skulle likevel få sin scoring, for bare fem minutter etter at de blåhvite gikk opp i ledelsen kjempet den sterke nigerianeren til seg ballen inne i Odd-boksen. Etter å ha sett en utrusende Hansen fly forbi seg, plasserte spissen ballen enkelt i mål mellom to forsvarere. 2-0. Til tross for at han ikke greide å score i dag sto likevel Mohamed Elyounoussi for dagens enkeltmannsprestasjon. Halvveis i den andre omgangen vendte han bort en spiller og slo tunnel på den neste, før han dundret ballen like utenfor mål.

Kunne blitt 3-0

Like før slutt var Moi nære å øke til 3-0 to ganger, men enten sto Hansen i vegen eller så var ikke siktet godt nok innstilt.

Like før full tid fikk Espen Bugge Pettersen komme innpå til sin tredje kamp for seriemesteren. På den måten er også han kvalifisert til å motta gullmedalje, til tross for at han ikke spilte noen MFK-kamper før etter at gullet var sikret.

Odd mistet sølvet

Kvelden ble til slutt enda mørkere for de svarthvite Odd-spillerne og deres supportere. For etter at Rosenborg vant over Strømsgodset i Trondheim falt Skiens-laget ned på tredjeplass på tabellen. Det er likevel Odds første medalje i eliteserien.